6-ideeen-om-je-kale-muur-in-huis-op-te-vrolijken
6-ideeen-om-je-kale-muur-in-huis-op-te-vrolijken

6 ideeën om je kale muur in huis op te vrolijken

Ben je helemaal uitgekeken op die kale stukken muur in huis en weet je niet wat je ermee aan moet? We kunnen verschillende kanten op met zo’n blanco canvas, hier vind je een lijst vol met inspiratie voor een prachtige muur.

[divider]6 ideeën om je kale muur in huis op te vrolijken[/divider]

Een wereldkaart

Een simpele maar efficiënte oplossing voor de saaie, kale muur is een wereldkaart. Iedereen heeft wel een favoriete bestemming op de wereld waaraan je graag terugdenkt. Zo’n wereldkaart neemt je mee naar die fantastische vakantie van een paar jaar terug of laat je wegdromen naar die backpackreis die nog op de planning staat. Een wereldkaart vult die saaie muur met herinneringen en dromen, wat wil je nog meer?! Tip: Je kunt een mooie wereldkaart kopen bij Sweet Living Shop.

Verzamelde kunst, borden, vazen etc.

De oplossing voor de kale muur ligt misschien gewoon al in je huis. Door de jaren heen heb je vast en zeker hier en daar wat moois verzameld. Denk aan kunst, mooie posters, speciale borden, antieke vazen etc. Maak van al dit moois een compositie op de muur. Tip: start met één object waarmee je verder werkt. Verder niet nadenken, maar doen! Laat je creativiteit de vrije loop en er ontstaan ware meesterwerken.

Latten leggen

Met een aantal lange latten kun je een simpele muur een surprising twist geven. Verdeel de muur met verticale en horizontale latten in vlakken. Gebruik net wat bredere horizontale latten zodat je ook wat kleine items op de wand kwijt kunt. Schilder de latten in dezelfde kleur als de muur en je hebt één mooi geheel gecreëerd.

Een handig wandrek

Een open wandrek tegen de muur zorgt niet alleen voor een invulling van deze kale wand, je creëert ook een hoop opbergruimte op deze manier. Afhankelijk van de grootte van de muur kun je meerdere wandrekken kwijt. Speel hierbij met hoogtes en breedtes om zo een mooi lijnenspel te creëren. Zo’n wandrek is handig, mooi én ruimtelijk.

Lange planken over de gehele breedte

Deze oplossing is minder gangbaar wat hem extra leuk maakt. Je kunt de wand kamerbreed beplanken waardoor je opbergruimte creëert en je je favoriete spullen uit kunt stallen. Schilder de wandplanken vervolgens in de kleur van de muur en je hebt wederom een mooi geheel.

Posters

Tenslotte zijn posters een goede oplossing voor het vullen van die lege muur. Je kunt verschillende groottes en verschillende kaders gebruiken. Let wel op dat je de posters met elkaar matcht. Een random bij elkaar geraapte collectie kan nogal druk overkomen. Gebruik dus de tinten van de kamer of varieer basic getinte en rustige posters met felle en drukke eyecatchers.

Ontpop je saaie, kale muur in een mum van tijd tot showpiece, enjoy goodlife!

[divider]Footage[/divider]

Ontdek nog meer interieurnieuws en tips op lifestyle mannen blog mensgoodlife.