coole-toepassingen-van-duct-tape
coole-toepassingen-van-duct-tape

Coole toepassingen van duct tape

In principe gebruik je duct tape om iets vast te plakken. Het is eigenlijk bedoeld voor noodreparaties. Dit omdat de tape olie- en waterbestendig is. In de lengterichting is het bijzonder sterk terwijl je het in de breedte makkelijk kunt afscheuren. Je kunt het dus voor veel doeleinden gebruiken.

Maar je kunt er veel meer mee dan gewoon het één aan het ander vastplakken. Of er openingen mee dichten, zoals de tape in de Verenigde Staten wordt gebruikt om verbindingsstukken van luchtkokers af te dichten. Ducttape of power tape is ook al eens gebruikt om een auto mee op te takelen. Komende zomer kun je proberen je kapotte vliegtuig met witte duct tape weer vliegklaar te maken.

Oneindig

Waar kun je ducttape nog meer voor gebruiken? Hieronder kun je een aantal Coole toepassingen lezen, maar voor een aantal geldt: don’t try this @home. Even snel een paar leuke:

  • Je vriend op de muur vast tapen;
  • Een grappig kunstwerk maken van witte ducttape;
  • De auto van je baas repareren.

Waar of niet waar?

Ducttape of powertape of duct-tape of waterdicht plakband kun je ook inzetten om een spoedreparaties aan je raket uit te voeren. Je kunt er een 30 meter lange brug en een waterdichte boot van bouwen. Je kunt dus zelfs met je van duct tape zelfgemaakte boot onder een van witte power tape gefabriceerde brug doorvaren. Geen probleem. Of je maakt een mooie surprise in de vorm van een maanlander. Helemaal van zilveren ducttape. De mogelijkheden zijn legio. Zelf heb ik de dakgoten van mijn tuinhuisje met ducttape gerepareerd. De witte klussentape die ik daarvoor heb gebruikt, zit nog steeds perfect. Een gave toepassing is trouwens een kunstobject. Wat dacht je van de met duct tape vastgeplakte banaan? Of was dat reparatietape? Of een dichtgeplakte mond van een standbeeld? Maak gezichten van karton en ducttape, zoals Quentley Barbara. Je kunt er die afgeknapte tak van de boom weer mee vastplakken en die scheur in het asfalt mee dichtplakken. Of je kunt je hangmat repareren. En ook je bagage of je roof rack of je dakkoffer aan je auto mee vastmaken. Het coolste is natuurlijk om je mobieltje aan je broek te tapen.

Tape je broertje vast aan zijn bed met duct tape, enjoy goodlife!

Ontdek meer interieurnieuws voor klussers op mannen blog mensgoodlife.