de-juiste-raamdecoratie-voor-jouw-nieuwbouwwoning
@inhuisplaza

De juiste raamdecoratie voor jouw nieuwbouwwoning

Als je eindelijk de sleutel van je nieuwbouwwoning hebt weten te bemachtigen, kan het brainstormen over de inrichting beginnen. Je kunt helemaal losgaan met je ideeën op zo’n leeg canvas en op die manier van je huis een echt thuis maken. Met de juiste raamdecoratie zet je de eerste stap in de goede richting. Maar waar moet je aan denken bij het kiezen van je raamdecoratie en hoe vind je wat je nodig hebt tussen alle varianten jaloezieën, de vele gordijnen en alle andere mogelijkheden? Hier vind je vier stappen waar je rekening mee moet houden!

[divider]De juiste raamdecoratie voor jouw nieuwbouw woning[/divider]

Stap 1: Bedenk welke sfeer je wilt creëren

Er bestaan ontzettend veel verschillende interieurstijlen waarbinnen bepaalde producten, kleuren en materialen kenmerkend zijn. De sfeer die je wilt creëren hangt nauw samen met de interieurstijl waar je voor gaat. Een huiselijk gevoel creëer je bijvoorbeeld met gordijnen en een moderne en zakelijke vibe krijg je met jaloezieën. De kleur bepaalt voor een groot deel of de raamdecoratie een warm gevoel creëert of niet. De kleuren wit, zwart en grijs zijn kleuren die voor contrast kunnen zorgen en natuurlijke kleuren zorgen weer meer voor warmte. Het materiaal is tenslotte bepalend voor de sfeer. Aluminium zie je vaak in kantooromgevingen en de houten variant zie je in vele huizen terug. Het product, de kleur en het materiaal kun je combineren voor jouw droominrichting. Kies bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieën in het geval van een industrieel interieur, of ga mooie houten jaloezieën kopen wanneer je een landelijke stijl hanteert.

Stap 2: Kijk wat er in jouw ruimtes past

Dat het allemaal past is natuurlijk een belangrijk punt. De raamdecoratie moet de ruimte op een positieve manier benadrukken en de ruimte niet onnodig kouder of kleiner maken. Verticale raamdecoratie kan zorgen voor een hoger gevoel, laaghangende gordijnen kunnen erg sfeervol zijn en horizontale varianten zorgen dan weer voor een breder gevoel. Soms word je gedwongen bepaalde keuzes te maken. Veel nieuwbouwwoningen hebben bijvoorbeeld ramen met kunststof draai-kiepramen waar je vaak niet in mag boren. Klemsteunen kunnen in zo’n geval de oplossing zijn. Dus, kijk wat er mogelijk is in jouw ruimtes.

Stap 3: Houd rekening met de functie van de raamdecoratie

Naast het uiterlijk van de raamdecoratie is de functie ervan niet minder belangrijk. Moet het de ruimte juist warmer maken of toch lekker fris houden? Hoewel een nieuwbouwwoning waarschijnlijk ramen van dubbel glas heeft, kunnen de ramen toch wat kou doorlaten. Dan kan een gordijn met dikke stof hiertegen helpen (bespaart ook weer energiekosten ;)). Wil je de warmte buiten houden? In zo’n geval biedt een warmtewerend materiaal mogelijkheden.

Stap 4: Wil je wel of geen licht doorlatende raamdecoratie?

Raamdecoratie in je slaapkamer of woonkamer zijn nogal verschillende dingen. In je slaapkamer wil je het waarschijnlijk zo donker mogelijk kunnen maken terwijl dat in je woonkamer geen prioriteit is. Beslis per ruimte hoeveel licht er door mag komen en baseer hier je keuzes op.

De perfecte raamdecoratie in jouw nieuwbouwwoning, enjoy goodlife!

[divider]Houten jaloezieën op maat[/divider]

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.