deze-handige-tools-mogen-niet-ontbreken-tijdens-het-klussen
deze-handige-tools-mogen-niet-ontbreken-tijdens-het-klussen

Deze handige tools mogen niet ontbreken tijdens het klussen

Wat is er nu mannelijker dan klussen? Of je nu een beginnende klusser bent of al heel wat ervaring hebt, goed gereedschap is absoluut een must. Maar gereedschap is duur. Dus liever koop je niet té veel. Welke tools mogen er niet ontbreken in jouw gereedschapskist? Wij helpen je een beetje op weg door te beginnen bij de basis en je een kijkje te geven in de soorten gereedschap.

Begin bij de basis

Een goed begin is het halve werk. Begin daarom bij de basis. Een basis assortiment ring- dop en steeksleutels is zeker een must-have voor elke man. Een aanrader zijn de beginner-pakketten bij de bouwmarkt, waarmee je snel de basis in huis haalt.

Hetzelfde geldt voor schroevendraaiers en een aantal tangen. Denk bijvoorbeeld aan een striptang, een nijptang of een waterpomptang. Deze tools zullen je ongetwijfeld helpen bij zowel de grote als de kleinere klussen in en rondom het huis.

Ook een fatsoenlijke hamer mag natuurlijk niet ontbreken in jouw gereedschapskist. Een spijker in de muur is hiermee zo gefixt.

Elektrisch gereedschap

Moet jij heel wat werk verzetten? Dan is het geen overbodige luxe om elektrisch gereedschap aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schroefboormachine, waarmee je gaten boort in zachter materiaal. Voor het doorboren van hardere stenen of beton, maak je gebruik van een boorhamer.

Niet echt een klusser? Let dan vooral op met de boorhamer. Zet nooit meteen de klopstand aan. Zo voorkom je dat je heel de muur of het plafond beschadigt door de kracht van de boor.

Specifieke tools

Hoe specifieker de klus, hoe specifieker het gereedschap. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterpomp? Waterpompen worden gebruikt om planten te bewateren of om water weg te pompen. Handig voor het pompen en reinigen van grote tuinvijvers of ondergelopen kelders.

Klus-tips voor beginners

#1 Eerst denken, dan doen

Het begin van een goede klus, is geduld. Begin met het uitdenken van je plannen en haal het goede materiaal in huis.

#2 Veiligheid voorop

Bij klussen staat veiligheid altijd voorop. Voldoen de beschikbare tools aan de eisen? Heb je goede verlichting en elektra? En sta je veilig (zonder struikelgevaar)? Klussen kan erg gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan werken met elektriciteit. Zet altijd de groepen uit waaraan jij werkt en zorg dat kinderen uit de buurt blijven.

#3 Denk ook aan je gezondheid

Blijf je ook bewust van jezelf tijdens het klussen. Eet op tijd een boterham of tussendoortje en drink genoeg. Zo hou je je energie op pijl en blijf je langer gefocust. Let ook op dat je niet te veel stoft in je werkplek. Dit is namelijk erg slecht voor de gezondheid. Gaat je klus toch voor veel stof zorgen? Bouwstofzuigers zijn makkelijk te gebruiken bij het opzuigen van zowel nat als droog vuil.

#4 Durf te vragen

Klussen kan niet altijd alleen. Heb jij twee linkerhanden, of gewoon een extra paar ogen/handen nodig? Vraag je buurman of huisgenoot om te helpen. Elke klus heeft verschillende stappen en kan daardoor best even zoeken zijn. Vraag bij twijfel daarom altijd de bouwmarkt om tips. Zo voorkom je domme fouten. Voor de stugge doe-het-zelvers: op internet staat ook enorm veel informatie en met ‘even’ slim zoeken geraak jij vast wel op de goede weg richting een passende oplossing.

Met deze musthaves voor mannen kan jij elke klus aan, enjoy goodlife!

Ontdek meer gereedschap en interieur blogs voor mannen op mensgoodlife.