Een praktische badkamer inrichten doe je zo
Douche Concurrent

Een praktische badkamer inrichten doe je zo

Wie vindt het nou niet heerlijk om zich op te frissen in de badkamer onder een koude douche. Of even heerlijk te dobberen in een warm bad wanneer je tenen bevroren zijn. Begrijp me niet verkeerd, je kunt je natuurlijk ook opfrissen in bad en opwarmen in de douche! Oftewel, de badkamer is toch wel één van de belangrijkste plekken in huis waar je tot rust kunt komen na een lange werkdag. Welk jaargetijde dan ook. Maar hoe richt je nu een badkamer mooi en vooral praktisch in? In dit artikel delen we je een aantal handige tips!
[divider]Richt je badkamer praktisch in[/divider]

Let’s begin!

Laten we bij het begin beginnen. Wanneer je je badkamer gaat verbouwen kan de moed soms wel eens even in de schoenen zakken. Het kan er namelijk uitzien als een grote ravage. Maar niet getreurd, het komt allemaal goed! De eerste grote stap die jij gaat maken is het uitzoeken van de tegels. De badkamertegels zijn een groot onderdeel van het totaalplaatje. Je bepaalt hiermee al snel je interieur. Kies je liever voor een rustgevende of juist voor een kleurige omgeving? Denk hier goed over na, want je zult de rest van het interieur op je tegels moeten afstemmen. Bovendien dienen ze ook praktisch te zijn, aangezien het feit dat ze voorkomen dat de muren last krijgen van vocht die kan ontstaan tijdens het douchen. Wanneer je gelijk voor een betere tegel gaat, scheelt dit je een hele hoop gedoe in de toekomst.

Choose a douche bag

Allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen of je een douche of bad wilt. Kies jij liever voor een douche? Vergeet dan niet om voldoende tijd te besteden aan het uitkiezen van een duurzame douchebak. Zo is bijvoorbeeld een douchebak handiger dan een putje in de vloer. Het zorgt er namelijk voor dat niet heel je badkamervloer, na een douchebeurt, wordt omgetoverd tot een oceaan. Toch zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een douchebak. Vergeet bijvoorbeeld niet de keuze voor het materiaal, de afmetingen en de kleur. Wil jij toch liever een bad, houd dan ook rekening met de afmetingen, het model, de vormgeving en de kleur. Niets is vervelender dan een badkuip aanschaffen die uiteindelijk niet in de ruimte past. Kun je niet kiezen tussen een bad of een douche? Kies dan voor de makkelijkste weg en ga voor een bad en douche in één. Zo hoef je niet te kiezen en bespaar je gelijk een hoop ruimte in de badkamer.

Vergeet niet …

Let op, we hebben nog wat tips voor het inrichten. Om jouw badkamer zo praktisch en compleet mogelijk te maken, adviseren we je om handige badkamermeubels neer te zetten. Zo zijn een aantal accessoires onmisbaar in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een rekje waar je jouw handdoek kunt ophangen, een zeeppompje, een kastje voor je toiletspullen en niet te vergeten een spiegel! Succes met het inrichten van de badkamer, enjoy goodlife!

[divider]Footage: Badkamer inspiratie[/divider]

badkamer showroom douche-concurrent
Foto: Douche Concurrent

Toe aan meer ontspanning? Lees op lifestyle platform mensgoodlife meer over ontspanningsoefeningen of check onze andere interieur artikelen.