geniet-in-de-winter-van-je-tuin-met-een-overkapping
geniet-in-de-winter-van-je-tuin-met-een-overkapping

Geniet in de winter van je tuin met een overkapping

De winter staat weer bijna voor de deur. Dat betekent kortere nachten, lagere temperaturen en ’s avonds is het eerder donker. Maar ook in deze koude, regenachtige wintermaanden kun je met een overkapping optimaal genieten van je tuin. Maar waar moet jouw overkapping eigenlijk aan voldoen om te kunnen functioneren in de winter? En hoe kun jij jouw terras winterklaar maken?

Lees snel verder…

Eisen voor de overkapping

Wil je in de winter onder je overkapping kunnen zitten? Dan moet deze aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet de constructie stabiel en stevig staan, zodat deze bestand is tegen barre weersomstandigheden. Zorg er daarnaast voor dat het dak een flink pak sneeuw kan dragen en ook regenwater goed kan afvoeren. Ten slotte, is het wenselijk dat er genoeg zonlicht door het dak naar binnen kan schijnen (indien mogelijk). Het zonlicht kan er voor zorgen dat jullie er overdag al een beetje warmpjes bij zitten, op een duurzame manier.

Terras verwarmen

Er zijn nog meer manieren om je tuin overkapping te verwarmen, zodat je ook tot in de late uurtjes kunt genieten. Installeer bijvoorbeeld een terrasverwarmer op het dak of aan de muur. Er zijn zowel heaters op elektriciteit als op gas. Heaters op gas hebben over het algemeen een groter vermogen, en houden een open terras langer warm. Wil je een dichte ruimte verwarmen? Kies dan een elektrische terrasverwarmer. Deze zijn over het algemeen wat goedkoper, en op afstand te bedienen. Bovendien is het gevaarlijk (en niet aan te raden!) om een terrasverwarmer op gas te gebruiken in een dichte ruimte.

Lekker vertoeven tot in de laatste uurtjes in je tuin

Dichtmaken van de overkapping

Zo, nu zit je er in ieder geval droog en warm bij. Maar je wilt natuurlijk ook geen last hebben van te veel wind. Met een zijspie sluit je het schuine gedeelte van je terrasoverkapping af. Zo houd je de wind bovenin tegen. Een andere oplossing is het plaatsen van doorzichtige zijwanden. Met een glazen schuifwand houd je de wind buiten en creëer je al gauw een aangename temperatuur. Je schuift de wand gemakkelijk weer open als het even te warm is of als je wat frisse lucht wilt.

Creëer sfeer

Met (geur)kaarsen en leuke sfeerverlichting creëer jij een gezellige sfeer. Pak de warme chocomel erbij, leg de plaids, vachten en tuinkussens klaar en relaxen maar! Is je overkapping niet volledig afgesloten? Berg dan de kussens ’s nachts op, zodat ze niet vochtig worden of wegwaaien.

Tip: organiseer een winter barbecue met je vrienden of familie en enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over lifestyle nieuws? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen, mensgoodlife