geniet-van-jouw-tuin-met-een-overkapping
geniet-van-jouw-tuin-met-een-overkapping

Geniet van jouw tuin met een overkapping

Als je ongeacht de weersomstandigheden wil genieten van je tuin kun je een terras overkapping kopen. Door het plaatsen van een overkapping van Verasol kun je meer uit je tuin halen. Zo kun je ook in de winter genieten van een warme chocomelk bij het haardvuur of bij een heater om zo toch lekker warm te blijven. Maar je kunt ook tot in de late zomer uurtjes lekker buiten blijven zitten. Er zijn enorm veel keuzemogelijkheden en combinaties in terrasoverkappingen.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een uitgebreide veranda met zij- en voorwanden. Je kunt de
zij- en voorwanden sluiten met bijvoorbeeld aluminum delen, glazen schuifwanden en kozijnen met kiep ramen, draaideuren en schuifdeuren. Een tuinkamer kan tegen je huis aan gebouwd worden, maar kan ook zeker los in je tuin staan. Door de dichte wanden zit je zeker niet in de wind en word je niet nat door schuin invallende regen. Door deze wanden zorg je er ook voor dat een heater of kachel je overkapping sneller kan opwarmen dan wanneer je geen zijwanden hebt.

Wat is een serre?

Een serre is iets anders dan een tuinkamer. Een serre is namelijk volledig geïsoleerd. Het bouwen van deze ruimte is vaak een hele klus doordat de ruimte bij het bestaande huis getrokken wordt, zowel bouwkundig maar ook op gebied van ventilatie en isolatie. Dit is niet het geval bij een tuinkamer, hiermee kun je dus niet je woonkamer vergroten. Daarom zijn de kosten van een serre vaak hoger dan de kosten van een tuinkamer. Je kunt een serre ook wel een uitbouw noemen en een tuinkamer een aanbouw.

Glazen schuifwand of aluminium schuifdeur?

Bij glazen schuifwanden heb je echt het idee dat je je in de buitenomgeving waant. Doordat alles van glas is zal er veel licht naar binnenkomen. Het glas zorgt er ook voor dat er een open effect gecreëerd wordt in de ruimte.

Een aluminium schuifdeur gaat vaak een hele lange tijd mee. De aluminium schuifdeuren zorgen ook voor een betere bescherming tegen wind en regen, dan de glazen schuifwanden.

Waar plaats je een overkapping?

Je kunt bijvoorbeeld een veranda plaatsen aan je huis, als je bijvoorbeeld graag onder je terrasoverkapping wilt eten. Maar je kunt ook een vrijstaande terrasoverkapping plaatsen, over je zwembad heen bijvoorbeeld. Denk altijd eerst goed na waar je je tuinoverkapping wilt plaatsen. Kijk goed naar waar de zon schijnt in je tuin en op welk moment. Staat de zon ’s avonds hoog of laag? 

Transformeer je tuin tot een extra leefruimte, enjoy goodlife!

Maak je tuin extra bijzonder

Wil jij meer lezen over tuinen en lifestyle? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.