gereedschap-en-tools-die-elke-man-in-huis-moet-hebben
gereedschap-en-tools-die-elke-man-in-huis-moet-hebben

Gereedschap en tools die elke man in huis moet hebben


Ben je een doe-het-zelver? Dan moet je natuurlijk wel over het juiste gereedschap beschikken! We hebben het dan niet alleen over de juiste tools om een complete badkamer te installeren of het schilderen van een muur, maar ook gereedschap voor de kleinere klussen die wat vaker kunnen voorkomen. Er kan zomaar iets stukgaan en dan moet het natuurlijk ook gemaakt worden. Met de juiste tools gaat dat wel lukken. In dit artikel delen we daarom must-have gereedschap dat elke man in huis moet hebben. Lees je mee?

#1 Safety first

Dat klussen en doe-het-zelven klinkt allemaal heel leuk, maar denk je ook aan je veiligheid? Een ongelukje zit in een klein hoekje. Een EHBO-kit in huis hebben is in dat opzicht geen overbodige luxe. Daarnaast mogen een veiligheidsbril, werkhandschoenen, veiligheidsschoenen en gehoorbeschermers natuurlijk ook niet ontbreken. Ga je een muur schilderen? Dan kan een trap niet ontbreken. Zorg er wel voor dat je een trap koopt die voldoen aan een GS Veiligheidsgarantie, Europese EN 131, de Nederlandse Warenwet en NEN 2484. De trappen van Steigerkopen.nl voldoen aan de strengste regels omtrent veilig werken met trappen. Dat is een geruststelling!

#2 Hamer en schroevendraaiers

Een hamer en schroevendraaiers behoren tot de eerste basics in je gereedschapscollectie. Dat spreekt voor zich. Wat misschien minder voor zich spreekt, is het enorme aanbod verschillende hamers. Ze zien er allemaal net iets anders uit en zijn ook voor andere doeleinden geschikt. De klauwhamer is een bekende must-have hamer die je kunt herkennen aan de bolle kop. Deze hamer is geschikt is om bijvoorbeeld spijkers uit te trekken, maar ook te gebruiken om een nagel in een wand te slaan. De meest bekende schroevendraaiers zijn de kruiskop- en sleufschroevendraaiers. Het gezegde ‘Op één been kan men niet staan’ geldt ook voor een schroevendraaier. Bestel daarom van beide schroevendraaierssoorten een kleine en grote maat. Zo weet je zeker dat je voor de meeste schroefwerkzaamheden een heel eind gaat komen!

#3 De juiste boormachine

Een boormachine mag natuurlijk ook niet ontbreken in je gereedschapscollectie. Maar welke boormachine heb je nodig? Dit is afhankelijk van jouw wensen en wat je met de boormachine wilt gaan doen. Voor het serieuze werk, zoals boren in harde materialen, is een klopboormachine de beste koop. De accuschroefmachine is de ideale tool voor het in- en uitdraaien van schroeven. Dat scheelt weer wat schroefwerkzaamheden! Een boorhamer gaat tot slot nog een stapje verder. Met deze boormachine is de slagkracht vele malen hoger. Dat maakt boren door beton een piece of cake.

Met deze musthaves voor mannen kan jij elke klus aan, enjoy goodlife!

Must have gereedschap

Ontdek meer gereedschap en interieur blogs voor mannen op mensgoodlife.