Het verschil tussen glasvlies en renovlies behang
Het verschil tussen glasvlies en renovlies behang

Het verschil tussen glasvlies en renovlies behang

Wil jij je wanden glad maken en verstevigen voordat je ze gaat schilderen of behangen? Bijvoorbeeld met trendy arte facet behang? Dan kun je ervoor kiezen om vooraf stucwerk aan te (laten) brengen of je muren te behangen. Kies je voor behangen, dan heb je glasvlies of renovlies behang nodig. Beide zijn vergelijkbare materialen om muren mee te verstevigen en te egaliseren. Maar er is een verschil in de samenstelling. Wij lichten het voor je toe.

Glasvlies behang

Glasvlies behang is gemaakt van glasvezel. Het is een dunne behangsoort dat snel één met de muur wordt. Een ander voordeel van glasvlies behang is dat het ook verkrijgbaar is in een motiefje.

Renovlies is echter de afgelopen tijd steeds populairder geworden.

Renovlies

Renovlies behang wordt daarentegen gemaakt van een papiersoort (cellulose). Het is over het algemeen wat sterker en dikker. Hierdoor is het beter bestand tegen scheuren en beschadigingen van buitenaf. Bovendien is het een goedkopere variant van glasvlies met dezelfde strakke uitstraling. Kies wel voor een kwalitatieve soort en niet de allergoedkoopste. Bij de allergoedkoopste loop je namelijk het risico dat je de muurverf misschien wel 2 tot 3 keer opnieuw moet aanbrengen. En dan ben je alsnog veel tijd en geld kwijt.

Wil je meer lezen over interieur? Lees dan verder op online lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.