maak-je-gelukkig-met-een-adidas-superstar-van-lego
maak-je-gelukkig-met-een-adidas-superstar-van-lego

Maak je gelukkig met een adidas Superstar van LEGO

Stap even lekker uit het drukke dagelijkse leven met een adidas Superstar van LEGO. Het kunstwerk waar je heerlijk tot rust mee komt. Ontstressen is erg belangrijk en zeker geen luxe. Het is een noodzaak. Want hoewel we gemiddeld 33 uur me-time hebben per week, zien we onze tijd verdampen aan de dagelijkse dingen die we denken te “moeten” doen.

Me-time maakt mij gelukkig

We denken in Nederland over het algemeen (91%) dat me-time ons gelukkig maakt. Echter slechts de helft van de Nederlands vindt dat ze genoeg me-time hebben om echt te kunnen ontspannen. Zonde natuurlijk.

Wat we vaak horen is dat we ons schuldig voelen als we even een momentje voor onszelf nemen. En dat is best wel zonde. Want er is niets zo belangrijk dan juist even rust nemen en voor jezelf te kiezen. We zien dan ook vaak hoe drukker we het hebben, hoe minder rust er is.

Doe een hobby

Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet dat jou gelukkig maakt. Of het nu foto’s maken is van je hond, tekenen of schilderen, series bingewatchen of lekker LEGO’en. Kies iets wat je energie geeft en niet kost. Dat is het motto.

Als jij je verliest in je hobby, krijgt je brein even rust om alle prikkels te verwerken. Dit is bijzonder belangrijk wanneer je door de dag heen veel online prikkels te verduren hebt. Zet daarom even je smartphone op stil en leg hem in een andere kamer. Het is nu tijd voor ontspanning.

Digitale detox

Twee op de vijf Nederlandsers zeggen dat ze online overprikkeld zijn. Dit komt mede door corona. We zitten meer thuis en pakken dan snel die smartphone vast. Niet doen. Door constant bereikbaar te zijn leef je niet in het nu. Dus nogmaals leg dat ding weg en bijt je even vast aan jouw hobby. Deze digitale “detox” gaat jou gegarandeerd gelukkiger maken.

Kom tot rust met LEGO

Wanneer jij je loskoppelt van de hypergeconnecteerde wereld en een LEGO kunstwerk bouwt, slaan je hersenen compleet andere informatie op. Informatie die je laat ontspannen. Dit noemen we ook wel een joyful focus. Hetgeen LEGO nastreeft. Drie op de tien Nederlands zijn dan ook op zoek naar deze joyful focus, wellicht ook jij…

Wijs de sleur de deur

Het is erg persoonlijk hoe jij jouw ontspanningsmoment – in een ander blog ook wel “Perfetto moment” genoemd – invult. De een is graag passief en schakelt zijn hersenen volledig uit door hersenloze TV te kijken (40%). En een ander gaat liever gefocust aan de slag (37%) waar je niet moe van wordt zoals het maken van een puzzle en door klusjes in huis. 23% zegt lekker actief te willen sporten.

Wat opvalt is dat ruim 77% van de Nederlands vaak hetzelfde doet. Best saai als je erover nadenkt, want je brein wil natuurlijk ook wat uitdaging. Vandaar ook dat ruim de helft van de Nederlanders op zoek zijn naar nieuwe ideeën om hun vrije tijd invulling te geven.

Populaire me-time activiteiten

Wat wij over het algemeen het leukst vinden om te doen:

  • Films, series en tv kijken (51%)
  • Lezen (50%)
  • Sport en beweging (41%)
  • Tuin en natuur (39%)
  • Muziek spelen of beluisteren (42%)

Het LEGO avontuur van onze redactie

Vul je brein met goodlife door een LEGO adidas Superstar te maken. Dit is één van de vele sets voor volwassenen van LEGO. We hebben 731 stukjes in elkaar mogen zetten. Dat hebben we met veel plezier gedaan in ongeveer 2 weekenden tijd. We delen dan ook graag het hele maak-proces met je in dit artikel.

De unboxing was erg leuk. De doos alleen al is prachtig en geeft je direct het gevoel dat je een paar sneakers van adidas in huis haalt. Top gedaan. Zodra je de doos open doet, valt één ding gelijk op. Je hebt een doos LEGO in je handen waar je nog veel uurtjes zoet mee zult zijn.

Wat ik erg handig vind is dat de zakjes genummerd zijn. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken welk stukje je nodig hebt maar werk je stap voor stap naar een eindresultaat toe. Dat bespaart een hoop stress. En laat dat nou net de reden zijn dat ik aan het LEGO’en ben.

LEGO is ouderwets leuk

De onderdelen voelen zeer vertrouwd aan. Eigenlijk zijn het dezelfde blokjes LEGO als vroeger maar nu maak je er iets tofs mee voor volwassenen. Sommige onderdelen zijn customized wat het geheel ook weer erg origineel maakt. En dat vind ik erg tof. Je maakt iets heel herkenbaars (een adidas sneaker), maar wel helemaal van LEGO.

Richting het einde wordt het spannend, want dan ben je er bijna en zie je het licht aan het einde van de tunnel. Dat maakt het nog leuker om door te pakken. Ik moet eerlijk bekennen, het voelt erg verslavend. Maar dat is niet erg, zolang je er maar plezier in hebt. De schoen krijgt dan ook snel meer vorm per fase die je afrondt.

En dan nu het eindresultaat, de adidas Superstar van LEGO is af. Na de nodige uren me-time ben ik trots op wat ik gemaakt heb. Dit smaakt absoluut naar meer, dus volg ons blog en ontdek welke kunstwerken wij nog meer met jullie gaan delen de komende tijd…

Doe een digitale detox en kies voor me-time met LEGO sets voor volwassenen, enjoy goodlife!

Ontdek meer LEGO en andere gadgets voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.

Bron onderzoeksresultaten: iVOX in opdracht door LEGO