met-deze-woontrends-zorg-je-voor-meer-sfeer-in-jouw-huis
met-deze-woontrends-zorg-je-voor-meer-sfeer-in-jouw-huis

Met deze woontrends zorg je voor meer sfeer in jouw huis

“Praktisch” lijkt bij mannen toch net wat belangrijker te zijn dan “stijlvol”. Zo ook bij het inrichten van huizen, mannen richten kamers op een functionele manier in waardoor het sfeervolle af en toe kan achterblijven. Toch wordt van de moderne man verwacht dat ook zij aandacht besteden aan het inrichten op een stijlvolle manier naast de functionele manier. Gelukkig creëer je met een aantal simpele veranderingen al een gezellige en stijlvolle sfeer.

[divider]Met deze woontrends zorg je voor meer sfeer in jouw huis[/divider]

Maak het persoonlijk

Wanneer we het gemiddelde mannenhuis onder de loep nemen, zien we vaak redelijk kale muren. Schilderijen en vakantiefoto’s worden vaak achterwege gelaten. Toch kan een persoonlijke touch je interieur doen opleven. Wat dan? Nou… een lijst met iets dat bij jou past bijvoorbeeld. Is muziek een groot onderdeel van jouw leven? Hang dan twee lijsten met foto’s van jouw favoriete artiest boven de bank. Of ben je een reislustig type? Geef je mooiste bestemmingen een podium in een mooie lijst.  

Grote groene planten

Omdat planten enige verzorging nodig hebben, worden deze sneller uit het interieur geschrapt. Zonde… Met een paar planten en bloemen wordt de sfeer in één keer een stuk fijner. Gelukkig zijn er genoeg planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals een stoere cactus. Laat het verzorgen van de plant je dan ook niet in de weg staan. Binnen no-time heb je een alarm op je telefoon gezet die jou eraan herinnert je plant te verzorgen.

Een handige buffetkast

Met een buffetkast sla je twee vliegen in één klap. Buffetkasten hebben namelijk twee functies. Allereerst wordt het onderste gedeelte meestal gebruikt voor opslag. Dit gedeelte bevat deuren en soms ook lades en is dan ook ideaal om enige “rommel” in weg te werken. Het bovenste gedeelte van de buffetkast is vaak open of afgewerkt met doorzichtige deuren waardoor we hier netter te werk moeten gaan. Dit deel kun je zien als jouw showkast. Je kunt er een aantal pronkstukken in kwijt die jouw interieur meteen weer wat persoonlijker zullen maken.

Een vloerkleed

Bank, televisie, salontafel en klaar… Wanneer we een woonkamer inrichten lijkt dit een veelvoorkomende gedachte. Helaas brengen deze elementen samen totaal geen sfeer in huis en moet het nog één geheel worden. Met een vloerkleed onder die heerlijk grote bank kom je al een heel eind. Daarnaast is het ook nog eens lekker zacht onder de voeten ;). (Tip: er zijn ook tapijten die makkelijk schoon te houden zijn).

Licht!

Terug bij het gemiddelde mannenhuis… Deze blijkt namelijk ook redelijk donker te zijn. Donkere meubels, donkere gordijnen, weinig verlichting, etc. Weg met die sombere vibe! Lichte gordijnen en muren doen al wonderen. Ook voldoende led-verlichting helpt daarnaast met het creëren van een open en gezellig interieur. Zo’n interieur waarbij je graag mensen uitnodigt, in plaats van dat je liever ergens anders afspreekt.

Een functioneel interieur kan ook stijlvol zijn, enjoy goodlife!

[divider]Footage[/divider]

Ontdek meer interieur nieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.