hoe-goed-beveiligd-ben-jij-online
hoe-goed-beveiligd-ben-jij-online

Hoe goed beveiligd ben jij online?

Tegenwoordig werken er steeds meer mensen thuis. Dit wordt ook nog steeds aangeraden door de overheid. Skype, Zoom en Teams, we hebben alle online communicatie tools inmiddels uitgespeeld. Inmiddels zegt ongeveer de helft van de thuiswerkers dat ze het ook willen voortzetten na Corona. Daarnaast geeft een groot deel aan het liefst ongeveer 2/3 dagen in de week op kantoor te werken en de rest van de dagen vanuit huis. Het is natuurlijk ook gezellig om weer eens met je collega’s face to face te praten. Thuiswerken kent natuurlijk veel voordelen, zoals bijvoorbeeld een betere concentratie en geen reistijd. Maar een goede online beveiliging is natuurlijk erg belangrijk, vooral als je eventueel met vertrouwelijke informatie werkt.

TIP: Bescherm je data en identiteit met een veilige VPN verbinding

Wat is VPN?

De afkorting VPN betekent “virtual private network”, een dienst die je internetverkeer versleutelt en jouw online identiteit beschermt. Oftewel, als jij verbonden met een veilige VPN verbinding, dan bescherm je jezelf onder andere voor hackers en cybercriminelen die je gegevens of identiteit willen stelen.

IP-adres

Je IP-adres is een persoonlijke identificatiecode van je internetverbinding. Het IP-adres staat dus op naam en adres van degene die de internetprovider betaalt. Dit maakt dat alles wat je online doet herkenbaar en traceerbaar is. Met een veilige verbinding verberg je je IP-adres en locatie.

Wanneer heb ik het nodig?

Het is belangrijk dat je een VPN verbinding hebt als je bijvoorbeeld op een openbaar wifi netwerk zit, bijvoorbeeld de gratis wifi in de trein. Bovendien kun je het gebruiken om je gegevens te versleutelen. Terwijl je surfende bent op het web laat je namelijk veel data achter, bijvoorbeeld je browser geschiedenis. Als je je gegevens niet versleuteld kan een Internet Service Provider je waardevolle gegevens doorverkopen en er veel geld voor vangen.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook een VPN gebruiken om geblokkeerde websites te bezoeken in een ander land. De VPN past je IP-adres aan en leidt jouw internetverbinding om via een externe server.

Wil je meer lezen over veiligheid en VPN? Check dan lees dan snel verder op lifestyle platform voor mannen: mensgoodlife. Voor jouw dagelijkse dosis goodlife.