je-motor-voorbereiden-op-een-lange-afstandsrit-zo-pak-je-het-aan
je-motor-voorbereiden-op-een-lange-afstandsrit-zo-pak-je-het-aan

Je motor voorbereiden op een lange afstandsrit? Zo pak je het aan

Heb jij je motorrijbewijs op zak en heb je zin om binnenkort op de motor een lange afstandsrit te maken? Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, is een goede voorbereiding van groot belang. Je wilt tenslotte dat de rit soepel verloopt en je hier gewoon volop van kunt genieten. Maar hoe kun je jezelf voorbereiden op zo’n lange afstandsrit? Wij vertellen je hieronder hoe je dit aan kunt pakken!

Doe een grote onderhoudsbeurt van tevoren

Heeft jouw motor al een lange tijd geen grote onderhoudsbeurt gehad? Dan is dat hier nu misschien wel het juiste moment voor als je van plan bent om binnenkort een lange afstandsrit te rijden. Ook als de motor al een lange tijd heeft stilgestaan in bijvoorbeeld de wintermaanden, kan het goed zijn om dit te doen. Door middel van een grote onderhoudsbeurt worden alle onderdelen weer even goed nagekeken en indien nodig vervangen of gerepareerd. Je kunt dit laten doen bij je garage. Onderhoudsbeurt gedaan van tevoren? Dan verklein je de kans op vervelende mankementen aan je motor onderweg.

Goede bandenspanning

Waar je ook voor moet zorgen voordat je lange afstandsritten gaat maken, is dat je motor een goede bandenspanning heeft. Dit is van belang omdat je met zachte banden meer brandstof verbruikt. Met zachte banden is overigens ook de kans op een klapband groter dan met harde banden. Goede bandenspanning is daarom van groot belang, zeker bij ritten van een grotere afstand. Check dit dus van tevoren goed!

Goede voorbereiding treffen

Een voorbereiding voor een lange afstandsrit is van groot belang. Ten eerste is het verstandig om te kijken naar de staat van jouw motorkleding en motorhelm. Is dit nog veilig genoeg of zijn deze bijvoorbeeld beschadigd waardoor deze niet meer optimaal te gebruiken zijn? Als dit het geval is, kan het verstandig zijn om vooraf nieuwe motorkleding of een nieuwe motorhelm te kopen. Deze dingen zijn van groot belang voor je eigen veiligheid en zijn dus essentieel voor een lange afstandsrit. Nieuwe motorkleding nodig? Motorkleding bij Chromeburner kopen kan dan een aanrader zijn. Bij een goede voorbereiding kun je ook denken aan het alvast uitstippelen van de route en kijken naar wat je zou moeten doen bij pech.

Op tijd een tankstation bezoeken

Wat je absoluut moet zien te voorkomen tijdens de lange afstandsrit, is dat je een lege tank hebt. Daarom kan het geen kwaad om vooraf al een beetje een idee op te doen over waar tankstations te vinden zijn op je route. Als je bijvoorbeeld gaat motorrijden in een voor jou nieuw land, kan het zo zijn dat je niet weet wanneer je het volgende tankstation tegenkomt. Je kunt daarom beter te vroeg tanken dan te laat!

Deze tips kunnen je erbij helpen om jezelf goed voor te bereiden op een lange afstandsrit. Hiermee kun je voorkomen dat je straks voor vervelende onverwachte verrassingen komt te staan. Zorg er dus voor dat je een goede voorbereiding treft. Dan kun je straks voor de volle 100% genieten van jouw gekozen route!

Geniet van een heerlijke motorrit wanneer de zon schijnt met motorkleding waarin jij je lekker voelt, enjoy goodlife!

Ontdek meer motor blogs op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.