welke-motorkleding-past-bij-jou

Welke motorkleding past bij jou?

Motorrijbewijs in the pocket? Of misschien is je oude motorkleding inmiddels wel aan vervanging toe? Dan is het de hoogste tijd om gepaste motorkleding te kopen. Het allerbelangrijkst is dat je motorkleding veilig is. Daarnaast moet het ook fijn zitten, beschermt zijn tegen allerlei weersinvloeden en er ook nog eens goed uit zien.

Ga veilig de weg op met de beste motorkleding

Wat heb je nodig?

Je hebt in ieder geval de volgende motorkleding nodig:

  • Motorjas
  • Motorhelm
  • Motorhand schoenen
  • Motorbroek
  • Motorlaarzen of schoenen
  • Onderkleding
  • Nekwarmer

Leer of textiele motorkleding?

Je hebt motorkleding in zowel leer als textiel. Een leren motorpak biedt meer bescherming bij een val en sluit goed aan op je lichaam. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook heel cool uit! Ga je met de motor naar je werk? Dan is een motorpak van textiel misschien handiger, omdat het beter ademt, bestendig is tegen weersomstandigheden en je kunt je kleding eronder dragen. Textiel is vaak goedkoper dan leer.

Hoeveel kilometers en wanneer?

Het type motorkleding dat je koopt is ook afhankelijk van het aantal kilometers dat je gaat rijden en wanneer. Als je weinig kilometers maakt, volstaat wat goedkopere motorkleding. Rijd je veel? Dan is het verstandig om kleding van betere kwaliteit, met een langere levensduur aan te schaffen. Rijden door weer en wind? Kies dan voor waterdichte kleding en warme, ademende handschoenen.

Welke helm?

Het allerbelangrijkste is toch wel de helm. Deze is ook afhankelijk van het type motorrijder dat jij bent. Het meest veilige is de integraalhelm. Deze omringt je hele hoofd rondom. Rijd je met vrienden of familie? Dan is een systeemhelm misschien geschikt. Hierbij kun je je hoofd vrijer bewegen en kun je makkelijk praten tijdens het rijden. Liever volledige vrijheid? Ga dan voor de open helm. Deze beschermt wel alleen je schedel. Dus let goed op.

Wil je meer lezen over gadgets, motoren en lifestyle? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.