ontdek-nederland-deze-zomer-met-de-motor
ontdek-nederland-deze-zomer-met-de-motor

Ontdek Nederland deze zomer met de motor

Ga jij deze zomer met de motor op vakantie in eigen land? Met de motor kun jij gaan en staan waar je maar wilt. Een ritje naar de kust of een ritje over de Limburgse heuvels, het kan allemaal in ons eigen land. Nederland kent heel veel mooie routes om te motorrijden. Je moet ze maar net allemaal weten. Daarom lichten wij ze voor je toe in dit blog.

Ontdek Nederland deze zomer met de motor

#1 Mergelland route

De Mergelland route is een 114 kilometer lange route door de heuvels in Limburg. Je hebt gewoon bijna het idee dat je in het buitenland aan het touren bent als je door deze prachtige weilanden rijdt. Tussen de route door rijd je langs leuke dorpen en straten waar je eventueel nog een pitstop kunt maken voor een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai.

#2 11 Fonteinen steden rit

In het noorden van ons land, in Friesland, kun je een route van maar liefst 210 kilometer afleggen langs allerlei mooie fonteinen. Een ijsfontein, mistfontein, de Waterpoort, je zult ze allemaal tegenkomen op deze route. De tour start op de markt in Dokkum.

#3 Het Groene Hart

Het Groene Hart is een binnen de Randstad gelegen veenweidegebied. Je kunt hier rijden door mooie landschappen, polders en groene weilanden. Je vindt hier een perfecte combinatie van cultuur en natuur. Je kunt deze route ook combineren met een rondje Amsterdam of Rotterdam, mocht je even uit de drukte van deze grote steden willen vluchten.

#4 Hunebeddenrit

Voor een stukje geschiedenis kun je met de motor afreizen naar Drenthe. Tijdens de Hunebeddenrit rijd je door dorpjes als Loon, Drouwen en Exloo en zul je dus ook daadwerkelijk hunebedden kunnen bewonderen. Hunebedden zijn stenen grafkamers waarin meerdere mensen werden begraven. Deze graven zijn ongeveer 5.000 jaar geleden gebouwd tijdens de Nieuwe Steentijd.

#5 Elfstedentocht

De naam zegt het eigenlijk al: tijdens de Elfstedentocht route rij je met je motor langs de elf steden waar ook de schaatsers door schaatsen tijdens de Elfstedentocht. Het is inmiddels al weer tientallen jaren geleden sinds de laatste Elfstedentocht is geschaatst, namelijk in 1997. Hoe vet is het om deze tocht zelf eens te beproeven maar dan op de motor? Let op: de route is ongeveer 257 kilometer lang, dus houd er rekening mee dat je minimaal 7 uur zoet bent.

Maak de motorrit van je leven, met één van deze 5 routes and enjoy goodlife!

[divider]De Elfstedentocht, maar dan met de motor[/divider]

Meer te weten komen over motoren? Lees dan verder op motorrijders.nl. Ook meer zien over travel, reizen en lifestyle? Volg dan lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.