toeren-langs-mooie-routes-met-de-motor-hier-moet-je-aan-denken
toeren-langs-mooie-routes-met-de-motor-hier-moet-je-aan-denken

Toeren langs mooie routes met de motor? Hier moet je aan denken!

Lekker toeren op de motor is voor veel mensen iets waar ze zeker van kunnen genieten. De geur van dampende benzine, het gevoel van de stuwende paardenkracht uit de motor en de weg die je onder je neus voorbij ziet gaan zorgen bij veel motorrijders voor ontspanning. Een mede-motorrijder steekt zijn hand op en je voelt het meteen, je hebt een vriend voor het leven. Ook in Nederland kun je verrassend goed toeren en zijn er prachtige plekken om te ontdekken op je krachtige fiets. Waar moet je aan denken tijdens je rit? En waar vind je de mooiste routes van ons kikkerlandje? We zetten het voor jou op een rijtje!

Toeren langs mooie routes met de motor:

Waar moet je aan denken?

Als motorrijder is een ding zeker, jij zit achter het stuur. De controle ligt dan ook compleet in jouw handen. Of het nu je lust en je leven is, of je het simpelweg gebruikt als vervoersmiddel, er zijn verschillende dingen die het leven van een rijder makkelijk maken.

Ten eerste is een goede uitrusting het allerbeste begin. Voel jij je niet prettig bij je helm? Investeer dan zeker in een nieuwe die goed past bij jouw gezicht en je rijstijl. Sommige mensen vinden het fijn om met een open helm rond te toeren. De zogenaamde jethelm zorgt ervoor dat je volledig kan genieten van de vrijheid die het motorrijden geeft. Anderen voelen zich veel fijner met een stevige integraalhelm. Deze beschermen ook tegen de kou en zijn relatief stiller. Erg fijn dus wanneer je lange stukken rijdt en hierbij ook de nodige snelweg meepakt. Toch op zoek naar een middenweg? Ga dan voor een systeemhelm. Deze lijken erg veel op integraalhelmen, maar geven de mogelijkheid om het kinstuk open te klappen. Dit maakt bijvoorbeeld communiceren een stuk makkelijker, tijdens een korte pauze. Vaak zijn ze wel wat zwaarder (en tevens ook wat duurder).

Ten tweede is de weg een belangrijk onderdeel van het maken van een simpel “ommetje”. Waar je met de auto eigenlijk alleen maar focust op tussen de lijntjes blijven, realiseer je je als motorrijder dat er veel meer is dan alleen dat. Wat dacht je van die gaten in de weg, gladde putdeksels of wegmarkeringen? Zorg dat je niet zomaar vermoeid op die fiets kruipt, want het kan levensgevaarlijk zijn.

De route is natuurlijk ook een belangrijk punt om ervoor te zorgen dat je geniet van het rijden. Druk verkeer en wegwerkzaamheden kunnen bijvoorbeeld de pret erg drukken. Kijk voor je de weg op gaat dus altijd even naar bijzonderheden op de route en zoek daarbij ook alle leuke spots uit de jij even gezien moet hebben. Het zal je misschien verrassen, maar in Nederland hebben we heel wat mooie wegen te ontdekken!

Route #1

Tussen Alkmaar en het IJsselmeer vind je West-Friesland. Een echt Hollands landschap met uitgestrekte weilanden, bollenvelden, oude stadjes en typische dijk- en polderweggetjes. Wanneer je gaat toeren in West Friesland zul je zeker regelmatig stukken over deze mooie dijk rijden. Tip: Combineer de route met een stukje langs de kust van Egmond naar Schoorl.

Route #2

De Veluwe is het grootste, actief beheerde natuurgebied van ons land. Je vind er meer dan 1.000 km² bossen, duinen en heide waar edelherten en wilde zwijnen te vinden zijn. Met in het hart het Nationaal Park De Hooge Veluwe. Het is een gebied vol met gezellige dorpjes en rustige wegen vol bochten. Een heerlijke bestemming voor een motorrit.

Route #3

Rondom de Maas is het heerlijk om te wandelen en te fietsen, maar ook met de motor zul je er heerlijk kunnen uitwaaien. Rij bijvoorbeeld langs de Peel en Roermond en pak wellicht ook een stukje Duitsland mee. Liever richting Noord Brabant rijden? Ook daar vind je gezellige dorpjes, waar je prima even kunt stoppen voor een drankje.

Dit waren de top 3 routes voor op de motor. Draag een veilige helm, be safe & enjoy goodlife.

Ontdek meer motornieuws voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.