veilig-op-weg-met-motorlaarzen-of-motorschoenen
Pixabay

Veilig op weg met motorlaarzen of motorschoenen

Waar de auto soms beperkingen heeft, wat betreft overzicht en bewegingsvrijheid, biedt de motor hier mogelijkheden. Jij en je motor leggen graag wat kilometers (voor de lol) af en je kunt op de mooiste plekken komen met deze drijvende kracht. De wereld van de ronkende motoren is een mooie wereld. Toch moeten we ook hier veiligheid vooropstellen en niet zomaar op onze motor stappen. Motorlaarzen of motorschoenen zijn een echte must!

[divider]Veilig op weg met motorlaarzen of motorschoenen[/divider]

Wanneer je op je motor stapt, trek je dan gewoon je everyday-shoes aan of heb je speciaal schoeisel voor op de motor? Of het nu gaat om een korte of lange motorrit, het antwoord op deze vraag zou altijd ‘speciale schoenen voor op de motor’ moeten zijn. Motorschoenen of –laarzen dus. Je eigen all-day-every-day schoenen kunnen nog zo stevig aanvoelen… maar schijn bedriegt…

Functie van motorschoenen en motorlaarzen

Goed schoeisel, speciaal voor op de motor, kunnen we wel onder een van de belangrijkste onderdelen van je motoroutfit schalen. Ze moeten onder andere je voeten droog en warm houden, voorkomen dat je beschadigingen oploopt, comfortabel zitten en niet vrijuit kunnen bewegen. Ook belangrijk is dat je er een beetje fijn op kunt lopen. Je trekt immers niet na elke motorrit je schoenen direct uit, zoals je je helm wel meteen afzet. Deze kwaliteiten kunnen we duidelijk niet aan alle normale sneakers toeschrijven.

Voor ieder wat wils

Iedere motorrijder heeft andere doelen met zijn motor en daarom zijn er verschillende soorten motorschoenen en motorlaarzen op de markt. Zo heb je race motorlaarzen voor het serieuze scheurwerk, tour motorlaarzen voor de dagelijkse ritjes, allroad motorlaarzen voor de offroad perikelen en motorsneakers voor de trendy uitstraling. Voor iedereen is er wel een favoriet paar te vinden.

Hip en trendy

Een tijd terug was het niet in te beelden dat motorschoeisel ook nog eens hip en trendy kon zijn. Dit was dan ook vaak de reden dat motorrijders toch maar voor de normale schoenen gingen. Tegenwoordig hebben makers de vraag naar kwalitatief goede en tegelijkertijd modieuze motorschoenen opgepakt. Geen trendy model kunnen vinden is dan ook geen goede reden meer om motorschoenen achterwege te laten. De collecties blijven zich vernieuwen en uitbreiden. Sommige motorschoenen zou je in een normale schoenenwinkel niet eens herkennen als ijzersterke motorschoenen.

Geen enkele weg is te lang wanneer je goede spullen hebt! Enjoy motorrides, enjoy goodlife!

Vind meer gadgets nieuws voor mannen op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.