handige-tips-om-je-scooterverzekering-te-vergelijken
handige-tips-om-je-scooterverzekering-te-vergelijken

Handige tips om je scooterverzekering te vergelijken

Nederland is een fietsland. Het straatbeeld is niet compleet zonder zo’n vertrouwde tweewieler op de weg of in de fietsenstalling. Maar tegenwoordig zien we ook genoeg scooters in ditzelfde straatbeeld. Met zo’n scooter ben je net wat sneller op je plaats van bestemming en je kunt je scooter ook voor wat langere afstanden gebruiken. Wanneer je een scooter aanschaft, moet je deze wel verzekeren voordat je de weg op kunt. Wanneer je erachter wilt komen welke scooterverzekering voor jou het beste is, kun je de volgende tips gebruiken.

Scooterverzekering

Ben je de trotse eigenaar geworden van een scooter? Dan ben je wel verplicht deze te verzekeren. Het is immers een motorrijtuig die minimaal WA-verzekerd moet zijn. Dan ben je verzekerd voor de schade die jij met je scooter bij anderen maakt. Omdat elke scooterrijder minimaal WA verzekerd is, kan schade altijd verhaald worden bij degene die ook daadwerkelijk de schade gemaakt heeft met zijn of haar scooter. Is er geen aanwijsbare schuldige? Dan kan het zijn dat je pech hebt met een simpele WA verzekering. Een aanvullende verzekering die ook onverwachtse schade dekt, is dan ook zeker een optie om serieus te overwegen. Uiteindelijk kun je kiezen tussen drie verschillende dekkingen; de WA-verzekering, de WA+ beperkt-cascoverzekering en de allriskverzekering.

De beste scooterverzekering voor jou?

Ben je niet thuis in de wereld van verzekeringen en wil je er toch achterkomen welke scooterverzekering voor jou het beste werkt? Dan kunnen we een scooterverzekering vergelijken. Zet alles voor jezelf eens op een rijtje en dan zul je zien dat er binnen no-time een favoriet uitrolt. Vragen die je helpen om een goede vergelijking te maken zijn de volgende:

#1: Wat is de dekking: wat is er wel en wat is er niet verzekerd?

#2: Ik heb schade. Wat gebeurt er nu?

#3: Wat is de dagwaarde van mijn scooter?

#4: Is de kans groot dat mijn scooter gestolen wordt, of misschien stuk gaat?

#5: Wat is mijn eigen risico bij schade?

#6: Hoe hoog is de premie precies?

#7: Wat voor invloed heeft schade op mijn premie?

#8: Wat vinden anderen van de betreffende scooterverzekering?

Tip: Staar je niet blind op de laagste premie. Houdt ook zeker rekening met de kwaliteit van de verzekering. Je wilt immers niet helemaal in de nesten zitten wanneer je onverhoopt je scooter in de prak gereden hebt. In dit geval vind je de service en dekking natuurlijk belangrijker.

Vind je geschikte scooterverzekering en enjoy your ride, enjoy goodlife!

Vind meer scooternieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.