De redenen waarom een scooter handig is

Vroem, vroem! Heb jij al een La Souris in de pocket? Met deze stijlvolle retro scooter kun jij snel en veilig op je bestemming arriveren. La Souris scooters zijn verkrijgbaar als snorscooter, deze mogen 25 kilometer per uur, en als bromscooter, deze mogen wat harder namelijk 45 kilometer per uur. In Nederland mag je met een leeftijd van zestien jaar en ouder op een scooter rijden. De enige voorwaarde is dat je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Het wordt tegenwoordig ook steeds drukker op de Nederlandse wegen. Hoe fijn is het als jij de files kunt vermijden en lekker met de tweewieler kunt gaan? Er zijn daarnaast nog meer voordelen aan het bezitten van een scooter.

[divider] Met een La Souris scooter ervaar je veel voordelen[/divider]

Scooter lessen

Wanneer fietsen net te ver weg is van je studie of werk, dan kan een scooter zeker een goed alternatief zijn. Bovendien is het goedkoper dan een auto. Het begint al bij het rijbewijs, auto lessen kosten ongeveer 40/50 euro per les, en je hebt ongeveer 30 tot 40 lessen nodig tot je op praktijkexamen mag. Daarnaast heb je nog een theorie-examen dat ook flink wat geld kan kosten, vooral als je het niet in één keer weet te behalen, wat overigens niet gek is! 40 procent haalt namelijk het theorie-examen niet binnen één poging. Een scooterles daarentegen kost ook rond de 40 euro, maar je hebt er maar ongeveer vier nodig in plaats van 40. Het praktijk- en theorie-examen zijn ook nog eens goedkoper.

Volle tank

De benzine is ook veel goedkoper dan de benzine van een auto. Gemiddeld kost een volle scooter tank ongeveer 6 euro. Ook hoef je voor een scooter geen wegenbelasting te betalen. Dit scheelt je ook weer geld!

Scooter gratis parkeren

Nog een belangrijk pluspunt is dat je voor een scooter (bijna) nooit parkeergeld hoeft te betalen. Vaak kun je gewoon doorrijden tot de binnenstad en kun je hem zo dicht mogelijk bij de winkel parkeren, zonder dat je hiervoor moet betalen.

Tijd is geld

Scooter rijden scheelt je dus veel geld, maar ook zeker veel tijd. Hoe fijn is het als jij snel op je bestemming arriveert wanneer het weer typisch regenachtig Nederlands weer is. Ten slotte staat het garant dat je niet bezweet aankomt bij je afspraak of date.

[divider] Keep calm and drive safe![/divider]

Wil jij meer lezen over scooters en reizen? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.