dit-is-de-impact-van-een-smartphone-op-ons-leven
dit-is-de-impact-van-een-smartphone-op-ons-leven

Dit is de impact van een smartphone op ons leven

Onze telefoons helpen ons om in contact te blijven met onze vrienden en familie, houden ons op de hoogte van het nieuws in de wereld en helpen ons zelfs om toekomstige partners te vinden. Maar de smartphone bracht niet alleen goede dingen met zich mee. Ook dit is de impact van een telefoon op ons leven:

Slecht slapen door smartphone

Verschillende onderzoeken laten zien dat het veel moeilijker is om in slaap te vallen na het zien van ‘blauwe lichten’. Ooit gemerkt dat slapen minder goed gaat na een avondje appen? Je bent niet de enige dus!

Communicatieproblemen

Hoewel we meer en meer communiceren online, laten we hiermee vaak wel wat steken vallen op het gebied van face-to-face communicatie. Steeds meer kinderen voelen zich verwaarloost, nu hun ouders dag en nacht bezig zijn met hun smartphone. En wat dacht je van je Partner? Dat het zogenaamde ‘phubbing’ (eindeloos op je telefoon scrollen in het bijzijn van anderen) voor irritatie kan zorgen, herken je misschien zelf ook wel.

Verwachtingen

In deze digitale tijd zijn de verwachtingen waanzinnig hoog. Vaak word er simpelweg verwacht dat je sociaal bent in real life en hierbij ook nog eens up-to-date bent van alle mails en sociale media. Niet realistisch! Laat die verwachtingen eens achter, je zult zien dat dat meteen een gelukkiger gevoel geeft.

Smartphone likes?

Mensen vergelijken zichzelf meer en meer met elkaar. Hoeveel likes heb jij op die vakantie foto? En hoeveel leuke dingen doe jij in het leven? Smartphones dragen bij bij een stijgend aantal depressies, doordat je jezelf continu kan vergelijken met anderen. Toch niet alleen maar leuk dus!

Voel je geen nummer(tje) en laat die smartphone af en toe liggen, enjoy goodlife!

Ontdek meer smartphone voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.