samsung-en-de-android-9-pie-update-welke-galaxys-krijgen-hem
droid-life.com

Samsung en de Android 9.0 Pie update: welke Galaxy’s krijgen ‘m?

Android komt met een nieuwe update, namelijk de Android 9.0 Pie. Sommige telefoons hebben al een bèta-versie en sommige krijgen binnenkort de nieuwe versie. Maar welke Samsung Galaxy’s krijgen hem en wat zijn de nieuwe functies van deze update? Wij hebben hieronder de belangrijkste Android tips uitgelicht.

Handige functies

De functies van deze nieuwe update biedt verbeteringen op veel vlakken. Misschien wel een van de meest belangrijke verbeteringen is het besturingsysteem, oftewel de gebarenbediening. Met deze nieuwe update heb je geen balk meer onderin je scherm waarmee je via ’terug’ ‘home’ en ‘multi-tasken’ je telefoon kunt bedienen. Nee, er is nu maar één knop die je hoeft te gebruiken en hiermee kun je alles makkelijk op je telefoon vinden.

Wat wij zeker ook een verbetering vinden is het beheren van de accu. De Android 9.0 Pie update biedt nu twee nieuwe features die jij kunt gebruiken zodat je batterij langer meegaat. De eerste feature is de helderheidsaanpassing. Je Android past zelf na een tijdje automatisch de helderheid aan naar jouw persoonlijke voorkeur. Op deze manier bespaar jij je batterijverbruik op momenten dat je iets minder helderheid nodig hebt. Nog een andere nieuwe feature is het aanpasbare batterijbeheer. De nieuwe Android update weet na een tijdje hoeveel tijd en energie jij besteedt aan iedere applicatie. Android zorgt er dan voor dat er minder stroom wordt verbruikt aan de apps die jij minder vaak gebruikt.

Daarnaast willen wij de nieuwe screenshot functie even in de spotlight zetten. Iedereen met een Android kent het wel, de volume èn de vergrendelknop tegelijkertijd moeten indrukken om een screenshot te maken is niet alleen moeilijk, maar ook zeker frustrerend. Wanneer je er bijvoorbeeld een beschermhoesje om hebt zitten gaat dit allemaal toch net even iets te lastig. De nieuwe 9.0 Pie update biedt de oplossing! Je hoeft nu alleen de vergrendelknop in de houden en je krijgt een opengeklapte menubalk te zien waar je via je touchscreen gewoon op een screenshot kunt klikken. Een hele verbetering vinden wij!

Smartphone verslaving tegengaan

Android wil met deze nieuwe update ook smartphone verslaving tegengaan. Daarom heeft het een aantal tools die hierbij goed van pas kunnen komen. Bijvoorbeeld de digital well-being tool. Hiermee kun jij zien hoeveel tijd je op een dag besteedt op je telefoon. Ook kan het je laten zien welke apps je het meeste gebruikt en hoelang je ze gebruikt. Dit kan wellicht een behoorlijke confrontatie zijn voor sommigen…

Maar wees niet bang, hier is ook een oplossing voor. Met de nieuwe 9.0 Pie update kun jij timers aanzetten voor specifieke applicaties. Wanneer je bijvoorbeeld al twee uur lang YouTube filmpjes aan het kijken bent, kun je een melding krijgen dat je de app nu toch echt moet sluiten. Je kunt deze instelling ook uitschakelen, mocht je niet geconfronteerd willen worden met je uitstelgedrag bijvoorbeeld.

Bovendien kun je ook instellen dat je telefoon bijvoorbeeld ’s ochtends of in de avond alleen zwart-wit beeld geeft. De bedoeling van deze Android 9.0 Pie update is dat je op deze momenten iets minder tijd op je telefoon besteedt.

Voor welke Galaxy’s?

Android is al begonnen met het testen van deze update bij onder andere de Galaxy S9. Helaas is deze update niet voor iedere Android gebruiker beschikbaar. Daarom hebben wij hieronder een lijst samengesteld met de Galaxy’s die waarschijnlijk de trotse eigenaar worden van deze nieuwe Android 9.0 Pie update:

  • Galaxy S8, S9 en Plus
  • Galaxy Note 8, 9
  • Galaxy A6, A7, A8 (2018) en A9
  • Galaxy A6 en Plus (2018)
  • Galaxy J6 en Plus
  • Galaxy J4 Plus
  • Galaxy Tab S3, S4

De nieuwste Samsung Galaxy met een goedkope Sim Only? Dat kan! Je kunt gemakkelijk en snel je eigen Sim Only samenstellen of aanbieders vergelijken.

Nieuwe mobiel?

Kortom, ben jij toevallig nog op zoek naar een nieuwe mobiel? Misschien nodigen deze innovatieve functies van Android je wel uit tot het kopen van een Samsung Galaxy. Daarnaast kun je bij Simyo eenvoudig je Sim Only samenstellen bij Simyo voor jouw nieuwe Galaxy. Je kunt hier makkelijk en snel tot het perfecte abonnement komen. Take your pie, enjoy goodlife!

Lees meer over gadgets op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife!