wat-voor-smartphones-kunnen-we-verwachten-in-2020
wat-voor-smartphones-kunnen-we-verwachten-in-2020

Wat voor smartphones kunnen we verwachten in 2020

Een nieuw jaar betekent voor smartphone liefhebbers dat we weer mogen uitkijken naar alle merken die dit jaar nieuwe telefoons op de markt gaan brengen. Zo staat de technologie niet stil. Want de consument is spekkoper. De vraag luidt: “Welke smartphones kunnen we verwachten in 2020?”

Smartphone trends voor 2020

Ieder jaar is het weer zover: in januari presenteren de grote telefoonmerken hun plannen voor de rest van het jaar en elk jaar is er wel weer een nieuwe trend zichtbaar, of het nou gaat om nieuwe functies, een groter touchscreen, nog betere camera’s of nog sneller internet. Ook de aankomende generatie smartphones belooft de consument weer volop te gaan verwennen met de nieuwste techniek en innovatie. Ieder merk probeert er op zijn eigen manier bovenuit te springen.

Waar mogen we naar uitkijken?

Maar naar welke telefoons kunnen we het meest uitkijken komend jaar? Welk merk heeft de meest spannende plannen en wat zijn de trends in 2020 op de smartphonemarkt? Als we kijken naar innovatie, vernieuwing en uitdagende plannen zijn we uitgekomen bij de volgende modellen. En een ding wordt in ieder geval duidelijk: 2020 wordt een onvergetelijk jaar voor de smartphoneliefhebber.

Samsung Galaxy: Betere camera’s en beter vouwen

Samsung zit niet stil dit jaar. Ze brengen een aantal nieuwe smartphones uit, waaronder de nieuwste editie uit de Galaxy S-reeks. Wij zijn alweer aangekomen bij nummer 11, en de Galaxy S11 wordt zelfs in februari op de markt verwacht. Met name op het gebied van de camera’s wordt nog meer verbetering verwacht. Daar waar de S10 plus al was uitgerust met vijf camera’s, kijkt de S11 vooral naar kwaliteit. Er komt een krachtige optische zoom en de kwaliteit van de foto’s gaat nog meer omhoog.

Wat mogen we verwachten?

Nou we mogen verwachten dat er een nieuwe versie van de Galaxy Fold verwacht. De Galaxy Fold 2 heeft twee camera’s, meer duurzaamheid en flexibiliteit en een nieuw materiaal om schade aan het scherm te voorkomen. Toch zit een ongeluk nog steeds in een hoekje bij de vouwbare schermen. Waardoor het nodig kan zijn om maatregelen te nemen mocht er schade voorkomen. Wat betreft de nieuwe Galaxy Folds Smartphone. Het lijkt erop dat de prijs van het nieuwe model omlaaggaat om meer te verkopen.

smartphone

Huawei: Peperduur maar steengoed

Ondanks verschillende tegenslagen op de wereldmarkt rond Huawei blijft het Chinese telecommerk nieuwe apparaten op de markt brengen. Uiteraard is het 2020 model, de Mate X Smartphone, er klaar voor om te lopen op de nog te bouwen 5G netwerken.

Qua vormgeving is dit wellicht een van de mooiste modellen die uitgebracht wordt dit jaar: het scherm loopt vloeiend over richting de achterkant van de telefoon en de camera’s zitten op een subtiele manier verwerkt. Wil je een Mate X hebben, dan moet je diep in de buidel tasten. Met een gemiddelde prijs die rond de €2.000 ligt, zijn er weinig smartphones zo duur als dit paradepaardje van Huawei.

Google gaat Samsung achterna

De meeste interessante strijd die we in 2020 gaan meemaken tussen smartphonemerken is de strijd tussen telefoons die op Android lopen. Over het algemeen zijn al die telefoons namelijk enigszins hetzelfde in vormgeving en uitvoering. Dat betekent dat merken daadwerkelijk creatief moeten zijn om boven de rest uit te steken. In 2020 zal Google de Pixel 4a Smartphone lanceren, die qua vormgeving zo in de Galaxy S-reeks van Samsung zou kunnen passen. Net als Samsung lijkt Google vooral te kijken naar hoe ze de kwaliteit van hun camera’s in 2020 verder kunnen ontwikkelen.

iPhone gaat stug door met nummer 12 in de serie

Uiteraard zal Apple voorlopig doorgaan met het op de markt brengen van nieuwe iPhones. De telefoons blijven op bepaalde vlakken niet te overtreffen. In 2020 staan er in ieder geval twee nieuwe modellen gepland. 1. De iPhone SE 2, die iets kleiner maar nog steeds even goed is als de laatst gelanceerde iPhone (de 11). 2. En later in 2020 wordt ook verwacht dat Apple de iPhone 12 op de markt gaat brengen. Dit terwijl we nog steeds moeten bijkomen van de lancering van de iPhone 11.

Wat mogen we verwachten?

Naar verwachting wordt de iPhone 12 een model die breekt met de traditie van Apple om gelijkende modellen op de markt te brengen. Dit model gaat er helemaal anders uitzien, met de camera in het midden in plaats van in de hoek, de mogelijkheid tot draadloos opladen en geen inkepingen meer aan de randen van de iPhone.

Microsoft verrast

Microsoft is een van die merken die op Android draait en zich daardoor extra moet onderscheiden om er bovenuit te steken. Dit jaar lijkt dat te lukken met de Surface Duo. Die bestaat uit twee schermen die los van elkaar gebruikt kunnen worden. Het scherm bestaat uit hetzelfde buigzame materiaal waar de Samsung Fold mee werkt. Het is echter geen vouwbaar scherm. Dit is een scherm die verbonden wordt door een scharnier in het midden en wat in verschillende posities gedraaid kan worden.

Er staat ons komend jaar dus weer veel nieuws te wachten op de smartphonemarkt. De concurrentie is moordend en dat is juist voor de consument het beste nieuws: smartphonemerken zullen er alles aan doen om te zorgen dat je hun telefoon koopt!

Footage: More smartphone trends

Ontdek meer smartphone nieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.