bespaar-op-je-vaste-lasten-voor-coole-gadgets
Pixabay

Bespaar op je vaste lasten voor coole gadgets

Coole gadgets zijn sneller binnen handbereik wanneer je slim omgaat met je kosten. Sneller sparen is dan ook zo gedaan wanneer je niet te veel betaalt. In dit artikel geven we je een paar handige tips hierover.

Sneller sparen doe je zo…

Vaak blijkt het relatief eenvoudig te zijn om te besparen op je vaste lasten! Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor je energieverbruik. Huishoudens zitten doorgaans al vele jaren bij dezelfde energieleverancier, zonder de overstap naar een andere partij te hebben overwogen. De kans is groot dat je oude, vaste tarief inmiddels veranderd is naar een variabel tarief. Dit gebeurt automatisch wanneer je energiecontract verlopen is.

Energie vergelijken bij verschillende leveranciers laat je al snel zien, dat je veel goedkoper uit kan zijn bij andere aanbieders! Met een besparing als deze houd je geld over om coole gadgets of bijvoorbeeld nieuwe kleding te kopen. Wanneer kijk jij bij welke aanbieder je het goedkoopste gas en licht aangeboden krijgt?

Ook op je mobiele abonnement kun je besparen

Niet alleen op je energiekosten kun je geld besparen. Kijk ook eens kritisch het abonnement bij je mobiele telefoon! Veel mensen hebben de gewoonte om na het verlopen van hun abonnement direct een nieuw toestel aan te schaffen. Dit is zonde, want je oude toestel gaat vaak nog zeker een of twee jaar mee. In plaats van een nieuw abonnement af te sluiten, kun je er ook voor kiezen om je huidige toestel te combineren met een sim-only bundel. Let bij het afsluiten van een sim-only bundel goed op je maandelijkse verbruik. Mogelijk heb je nu een te ruime bundel, waarvan je een groot deel niet gebruikt. Dit is vanzelfsprekend zonde!

Let op een dubbele dekking bij verzekeringen

Een derde mogelijkheid om geld te besparen voor de aanschaf van stoere gadgets, is door te letten op de dekking van je verzekeringen. Veel mensen zijn, zonder dat zij dit weten, dubbel gedekt op bepaalde punten. Door de dekking van je verzekeringen na te kijken, kun je tot de conclusie komen dat bepaalde verzekeringen stopgezet kunnen worden. Denk aan de combinatie van je basiszorgverzekering en een aantal aanvullende verzekeringen. Of wat te denken van een reis- en losse annuleringsverzekeringen? Zo nemen je maandlasten af en zal het sparen voor een slim horloge, een nieuwe soundbar of andere gadgets sneller gaan. Welke leuke gadgets heb jij op het oog?

Think smart, act smarter, enjoy goodlife!

Lees meer gadgets nieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.