Films kijken op de telefoon? 5 tips!
Films kijken op de telefoon? 5 tips!

Films kijken op de telefoon? 5 tips!

Tegenwoordig zijn we bijna vergroeid met onze telefoon. Kijk maar om je heen: grote kans dat iemand er een in de hand heeft en films op kijkt. Sommige mensen gebruiken hun telefoon vooral om door social media te scrollen of een berichtje te sturen, terwijl anderen graag altijd en overal films of series willen kunnen kijken op Netflix of Videoland met een sim only abonnement. Ondanks de goede kwaliteit van de meeste smartphones, lukt het veel mensen toch niet om echt lekker een film of serie te kijken op hun telefoon. Daarom hebben we een paar handige tips voor je!

Tip 1: Nieuwe of geüpdatete telefoon

Technologie blijft zich ontwikkelen en dat geldt zeker voor smartphones. Is je telefoon traag of heeft die moeite met video’s afspelen? Upgrade dan naar een nieuwer model. Ben je gek op merken zoals Apple? Wacht dan op hun jaarlijkse nieuwe releases. Vaak worden de prijzen van de oudere modellen dan verlaagd. En vergeet niet om je telefoon regelmatig te updaten met de nieuwste software, zodat hij goed blijft werken.

Tip 2: Voldoende batterij

Het klinkt misschien logisch, maar zorg dat je telefoon goed opgeladen is voordat je aan een film begint. Het is natuurlijk erg vervelend als je telefoon uitvalt terwijl je midden in een film zit. Als je langer onderweg bent, neem dan een powerbank mee. Zo kun je je telefoon opladen, ook als er even geen stopcontact in de buurt is.

Tip 3: Voldoende internet voor je films

Letten op hoeveel data je gebruikt als je films op je telefoon kijkt is belangrijk, want films slurpen veel data op. Deze data wordt gebruikt zowel voor beeld als geluid. Vooral als je in HD kwaliteit kijkt, heb je een goede verbinding nodig, anders vliegt je databundel er snel doorheen. Je kunt kiezen voor een sim only zakelijk abonnement met onbeperkt internet. Heb je geen onbeperkte bundel? Kijk dan films over wifi om te voorkomen dat je al je data opmaakt. Gelukkig kun je bij veel streamingdiensten films en series downloaden als je wifi hebt, zodat je ze later kunt kijken zonder je mobiele data te gebruiken.

Tip 4: Oordopjes of een headset

Je hebt daarnaast goed geluid nodig als je films op je telefoon kijkt, zeker als het om je heen druk is. Zorg dus dat je altijd een paar oordopjes of een koptelefoon bij je hebt. Zo kun je lekker genieten van het geluid zonder anderen te storen. Je kunt je dan helemaal in de film verdiepen en elk detail horen, net alsof je in de bioscoop zit. Welke opties zijn er? Denk bijvoorbeeld aan de in-ears van Apple, waarmee je helemaal geen omgevingsgeluiden meer hoort. Je kunt ook kiezen voor een echte koptelefoon, waarmee je vaak dieper geluid kunt krijgen en je echt in de bioscoop kunt wanen. Koptelefoons van Sennheiser worden daar vaak voor aanbevolen.

Tip 5: De juiste streamingdienst

Er zijn zoveel streamingdiensten dat het slim is om goed te kiezen welke het beste bij jou past. Grote namen zoals YouTube, Netflix en Amazon hebben een enorme keuze aan films en series. Maar er zijn ook kleinere diensten die speciale, niche content bieden of juist spullen van verschillende plekken samenbrengen. Kijk even rond en pik er eentje uit die precies biedt wat jij leuk vindt, zodat je altijd en overal je favoriete films en series kunt kijken. Veel plezier!

Ontdek de mooiste films voor mannen op lfestyle nieuws platform mensgoodlife.