de-vijf-grootste-voordelen-van-een-sim-only-abonnement
de-vijf-grootste-voordelen-van-een-sim-only-abonnement

De vijf grootste voordelen van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement, of Sim Only, is een mobiel telefoonabonnement zonder de bijbehorende smartphone. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om gebruik te maken van mobiele diensten, zoals bellen, sms’en en internetten, zonder een nieuwe telefoon te moeten kopen. Dit type abonnement is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt.

1. Goedkoper

Misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel van een Sim Only abonnement is het voordeel in kosten (ten opzichte van een abonnement met toestel). Je betaalt echt alleen voor je abonnement. Je zorgt zelf voor het apparaat; of je die nu nieuw aanschaft of ergens nog hebt liggen. Voor een Sim Only abonnement met 5 GB data en 150 belminuten ben je zo’n €9,- per maand kwijt. Voor zo’n zelfde abonnement maar dan met een toestel, loopt dit bedrag al gauw op naar zo’n €40,- à €50,- per maand. Dit maakt Sim Only-abonnementen geschikt voor mensen die al een goede telefoon hebben en gewoon een betaalbaar en flexibel telefoonplan willen.

2. Flexibel

Door voor een Sim Only abonnement te kiezen, kies je voor flexibiliteit. Je stelt zelf je bundel samen en kiest dus precies wat je nodig hebt. Omdat je wensen nu eenmaal kunnen veranderen, kun je je bundel vaak ook gemakkelijk aanpassen. Ben je iemand die veel belt? Ga dan voor onbeperkt bellen. Ben je meer die persoon die uren op internet kan verdwalen? Ga dan voor een goed datapakket. Ken je je gewoontes? Dan heb je zo een bundel gemaakt die perfect bij jou past!

3. Maandelijks op te zeggen

Een Sim Only abonnement kun je afsluiten als vast contract voor 12 of 24 maanden, maar let op: je kunt ook contracten afsluiten die maandelijks opzegbaar zijn. Zo zou je in principe dus elke maand kunnen wisselen van abonnement, zonder dat je daarvoor een boete hoeft te betalen. Houd wel rekening met eventuele afsluitkosten van providers die natuurlijk wel hoger kunnen oplopen als je elke maand switcht ;).

4. Vrijheid qua telefoon

Met een traditioneel abonnement zit je al gauw 2 jaar aan je telefoon vast. Ben je in die tussentijd toe aan iets nieuws? Dan wordt het alweer wat lastiger en moet je je telefoon eerst afbetalen voordat je verder kunt. Met een Sim Only abonnement heb je hier geen last van! Je kunt gewoon wisselen van telefoon wanneer je wil! Die nieuwste iPhone hoeft niet meer op jou te wachten. Je stopt simpelweg je simkaart in je nieuwe telefoon en gaat verder waar je gebleven was. Qua telefoon ben je ook niet beperkt tot de modellen die jouw provider aanbiedt. De keuze is en blijft reuze dankzij dit voordeel.

5. Geen BKR-registratie

Wanneer je een telefoonabonnement afsluit met een toestel dat €250,- of meer kost, dan krijg je een BKR-registratie die 5 jaar geregistreerd zal blijven bij het BKR. Je sluit dan immers een lening af voor deze telefoon die je maandelijks gaat aflossen. Zo’n BKR-registratie kan nadelen met zich meebrengen. Zo kan je maximaal te krijgen hypotheek lager worden. Vergeleken met zo’n traditioneel abonnement heb je dan een groot voordeel als je voor Sim Only kiest, omdat je dan geen BKR-registratie zal krijgen.

Geniet van de voordelen van een Sim Only abonnement, enjoy goodlife!

Ontdek meer telefoonnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.