geen-nieuwe-maar-een-refurbished-telefoon
Apple

Geen nieuwe, maar een refurbished telefoon

Is je telefoon kapot? Of ben je gewoon toe aan een ander toestel? Bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon hebben we tegenwoordig veel verschillende opties. Een refurbished versie is daar een voorbeeld van. Deze optie wordt steeds vaker meegenomen in het keuze-proces en dat is niet zonder reden…

[divider]Geen nieuwe, maar een refurbished telefoon[/divider]

Zo goed als nieuw

‘Refurbished’ kunnen we vertalen als opgeknapt of gerenoveerd. Een refurbished toestel is een telefoon die opnieuw de verkoop in gaat. Nadat de vorige eigenaar hem ingeleverd heeft wordt de telefoon gereset en getest, alle kapotte en beschadigde onderdelen worden vervangen. Vervolgens krijgt het apparaat een nieuw leven bij een nieuwe eigenaar. Je hebt dan een telefoon met eerstehands kwaliteit voor een tweedehands prijsje!

Waarom refurbished?

Naast het voordeel van de scherpe prijs van refurbished modellen, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Een telefoon die eigenlijk ‘gedumpt’ wordt, krijgt een tweede leven bij jou. Daarnaast krijg je bij een refurbished model, net als bij een gloednieuw toestel, garantie. En nee… Het zijn niet alleen maar de oudere modellen die aangeboden worden. Ook de nieuwste toestellen zijn te verkrijgen als refurbished modellen. Waar de een er klaar mee is, kan de ander er nog jaren van genieten!

Hoe lang gaat ie mee?

We kunnen helaas geen houdbaarheidsdatum op de telefoons plakken, een paar algemene regels kunnen we echter wel geven. Hoe ouder het model, hoe eerder deze weer aan vervanging toe is. De staat van de telefoon is daarnaast belangrijk. Het kan zijn dat bij de check sommige defecten over het hoofd gezien worden… Al met al zouden goed onderhouden refurbished toestellen wel zes jaar mee kunnen gaan.

Dus wanneer je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, staar je dan niet blind op het nieuwste van het nieuwste en neem ook een kijkje bij de refurbished telefoons. Bij Telefoondiscounter vind je veel verschillende modellen!

Vind meer gadgetsnieuws voor mannen op het lifestyle platform mensgoodlife!