pas-deze-tips-toe-voor-een-geslaagde-eerste-date
pas-deze-tips-toe-voor-een-geslaagde-eerste-date

Pas deze tips toe voor een geslaagde eerste date!

Ben jij al een oude rot in het vak op het gebied van daten? Of heb je misschien nog nooit een echte eerste date gehad? Hoe dan ook, daten blijft toch altijd een beetje spannend. Wellicht ken je de andere persoon nog niet, of weet je simpelweg niet of het gesprek gaat lopen.

Tegenwoordig kun je op allerlei manieren een potentiële partner ontmoeten. Denk maar eens aan datingsites als Tinder, Happn, Badoo en noem ze maar op. Echter nadat je met iemand matcht en een connectie hebt, zul je het zelf moeten doen. Hier helpen datingsites je vaak niet mee. Jij bent degene die actie moet ondernemen om ervoor te zorgen dat een simpele “like” ook uitloopt op een echt gesprek of zelfs een date. Doe je dit niet, bestaat de kans dat je je toekomstige partner uit de handen laat glippen. Daarom helpen wij van mensgoodlife je bij het begin van een gesprek tot het overwegen van een tweede date.

Daten is als een voetbalwedstrijd, je moet schieten om te scoren. Enjoy goodlife!

[divider]5 tips voor een geslaagde eerste date[/divider]

#1 Aanloop naar een date

Maar hoe begin je dan echt een goed gesprek? En wat moet je absoluut niet vragen aan de ander? Wat je vooral moet laten zijn de typische vragen als “Wat doe je voor werk?”, “Hoe oud ben je?” “Hoe gaat het?”. Met deze vragen wek je niet echt de interesse van de ander en je gesprek zal hoogstwaarschijnlijk snel doodbloeden. Niemand wil namelijk het gevoel hebben in een sollicitatiegesprek te zitten. Wat je het beste kunt doen is opvallen. Voor vrouwen is er namelijk genoeg keus op datingsites, dus je zult je best moeten doen om er tussenuit te springen en de aandacht te trekken. Dit doe je door een origineel bericht te sturen, bijvoorbeeld “Stel dat je morgen overal ter wereld wakker zou mogen worden, waar zou dat dan zijn?” of “Wat staat er nog op je bucketlist?”

#2 Plannen van de afspraak

Als je eenmaal een leuk gesprek hebt, en je denkt dat de ander ook geïnteresseerd is, kun je op het juiste moment vragen om een date. Zorg dat je wel al beetje een idee hebt wat je kunt gaan doen. Je hoeft niet al een concreet stappenplan achter de hand te hebben, maar op deze manier kun je ervoor zorgen dat er ook daadwerkelijk doorgepakt wordt. Je kunt voorstellen om thuis af te spreken, maar dan zal het meisje in veel gevallen denken dat het een Netflix & Chill date zal worden en dat je haar misschien niet ziet als potentieel relatiemateriaal. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld een bierbrouwerij bezoeken, gaan glowgolven, naar het casino gaan, of een dierentuin of pretpark bezoeken. Onderzoek laat ook daadwerkelijk zien dat angst en liefde dicht bij elkaar liggen, dus een pretpark is wellicht de beste keus!

#3 Voorbereiding is key

De dag is aangebroken… je hebt je eerste date met misschien wel het meisje van je dromen. Belangrijk is dat je er fysiek en mentaal goed bij staat. Dus zorg dat je er verzorgd uitziet en dat je je fit voelt. Ga van tevoren even sporten zodat je vol energie zit en neem een lekker warme douche na het sporten. Vergeet niet je deo op te doen! Zorg ook dat je de nacht van tevoren niet te laat gaat slapen, je wilt immers niet dat je continue moet gapen tijdens de date.

Spuit je lekkerste geurtje op, doe gel in je haar en trek stijlvolle kleding aan. Dit betekent niet dat je direct een driedelig pak moet aantrekken, maar trek bijvoorbeeld een leuk overhemd en nette broek aan. Draag je nooit een hemd? Dan hoef je dit ook zeker niet te dragen op je eerste date, draag gewoon iets waar jij je lekker in voelt!

#4 Finally: de date

Als het goed is ben je op tijd begonnen met klaarmaken, zodat je niet op het laatste moment moet haasten. Het is namelijk belangrijk dat je op tijd arriveert en haar niet laat wachten. Spreek dus ook een duidelijke tijd en plek af. Geef haar ook een complimentje wanneer je arriveert.

Probeer verder je zenuwen onder bedwang te houden, en zorg dat je date zich ook op haar gemakt voelt. Mocht je toch erg zenuwachtig zijn, accepteer deze zenuwen dan en probeer jezelf in te laten zien dat het nergens voor nodig is om zo zenuwachtig te zijn. Het loopt eenmaal gewoon zo als het loopt. Probeer anders voor de zekerheid wat gespreksonderwerpen te bedenken, voor het geval dat er een awkward silence ontstaat. Mocht het gesprek een totaal andere wending krijgen dan wat je vooraf bedacht had, laat dan vooral je voorbedachte onderwerpen los!

#5 To be continued… (or not)

Na afloop van de date breng je je date weer terug naar huis en vertel je haar dat je een gezellige avond hebt gehad, als dit ook daadwerkelijk zo is. Belangrijk is dat je duidelijk bent en dat jullie beide weten waar jullie aan toe zijn. Dit hoef je niet meteen te doen, je kunt ook later op de avond nog een berichtje sturen met daarin de vraag of ze nog een keer met je af wilt spreken.

Het kan natuurlijk ook dat je een gezellige avond hebt gehad, maar dat je eigenlijk niet echt een romantische klik voelde met je date. In dit geval zou je denken dat een tweede date er misschien niet meer inzit. Maar een eerste date hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je in een oogopslag verliefd moet zijn. Liefde kan ook groeien naarmate je iemand vaker ziet. Wel moet er een klik zijn geweest. Hebben jullie gezamenlijke hobby’s of interesses die je misschien op een tweede date zou kunnen delen met elkaar? Hoe dan ook, het is belangrijk dat je duidelijk bent naar je date. Laat dus altijd iets weten!

[divider] Live to love, enjoy goodlife[/divider]

Afkappen of doorpakken?

Als je een super toffe date hebt gehad is het dus makkelijk: je vraagt aan je date of ze het ook zo gezellig vond en of ze in is voor een tweede date. Vaak plan je deze dan de week erop in, wanneer jullie allebei tijd hebben. Het is iets lastiger wanneer je eigenlijk niet op tweede date wilt gaan.

Doordat het lastig is om iemand af te wijzen, laten mannen vaak niets weten wanneer zij niet geïnteresseerd zijn in een tweede date. Je hoeft dit niet te mijden omdat je bang bent de ander teleur te stellen of pijn te doen. Niets is erger dan “geghost” worden. Ghosting betekent dat je na een date niets meer laat weten. Hierdoor kan de ander het hoofdstuk niet goed afsluiten en blijft hij of zij alsnog lange tijd in afwachting om iets van je te horen. Het lijkt altijd een makkelijke uitweg om te ghosten, zodat je niet over negatieve gevoelens hoeft te praten. Maar eigenlijk is het egoïstisch omdat je de gevoelens van de ander niet in je beslissing meeneemt.

Daten, het lijkt allemaal eenvoudiger dan het daadwerkelijk is. Maar wees niet bang, ben gewoon jezelf, wees eerlijk en alles komt goed! Je partner zal immers niet lang bij je blijven als je je anders voor hebt gedaan dan je daadwerkelijk bent.

Heb jij je ultieme vrouw met klasse al gevonden? Of heb je nog meer tips nodig op het gebied van daten? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.