affligem-het-smaakvolle-seizoensbier
Affligem

Affligem, het smaakvolle seizoensbier

Een culinaire avond met je beste vrienden, familie of partner, maak je compleet met Affligem, het smaakvolle seizoensbier. Dat klinkt goed toch? De verschillende ingrediënten en het brouwproces van Affligem zorgen voor een grote variatie aan aroma’s en smaken. Perfect om af te stemmen op de gerechten en hapjes.

Affligem, smaakvol seizoensbier

Affligem, het smaakvolle seizoensbier

Een rijke historie
Het Belgisch speciaalbier Affligem heeft een rijke historie. Vernoemd naar het Vlaamse dorpje Affligem. In 1074 werd de abdij opgericht, waar vanaf 1083 het bier gebrouwen werd. Het Affligem-bier is eeuwenlang gebrouwen door de monniken van de abdij. Het recept? Dat is eeuwenoud en onveranderd.

In 1956 is het brouwen overgenomen door een nabij gelegen brouwerij. De monniken van de abdij zijn nog steeds nauw betrokken bij het proces, waarbij honderden jaren vakmanschap, samengaat met de nieuwste technologieën. Die zijn dus niet zomaar vergeten. Het brouwen in de ambachtelijke brouwerij is echt handwerk. En de sfeer van het familiebedrijf? Die voel je. Het is gemoedelijk en er wordt gewerkt met eindeloze passie. En dat proef je!

De Affligem recepten

De bekende Belgische biersommelier Sofie Vanrafelghem ontwikkelde speciaal voor Affligem recepten waarbij de smaken in het gerecht perfect tot hun recht komen in combinatie met het Blond, Dubbel of Tripel Affligem-bier. Uiteraard hebben wij enkele tips voor je geselecteerd. Hierna gaan we ze stap voor stap met je delen.

Een echte aanrader vooraf is de combinatie van de frisse, licht bittere smaak van het Saazer hop in Affligem Blond. Deze heeft een zoute smaak van een karaktervolle Spaanse Serranoham.

Op zoek naar een wat meer vullend gerecht? Kies dan voor de zoete, kruidige smaken van stoofvlees met ontbijtkoek. Dit is perfect in combinatie met de tonen van kaneel, steranijs en zoethout uit de Affligem Dubbel.

Zin in een fruithapje? Breng het intense aroma van rijp fruit, een van de meest herkenbare aroma’s in Affligem Tripel,samen met een tarte titan van banaan. Je gaat er geen genoeg van krijgen.

Affligem is heel lekker

En vergeet niet, Affligem is gewoon heel erg lekker. Deze gebalanceerde afdronk is niet alleen heerlijk tijdens een diner, maar ook om van te genieten tijdens de borrel of op het terras. Ontdek Affligem, het smaakvolle seizoensbier and enjoy goodlife!

Check meer bieren en andere heerlijke dranken op lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife.