bourgondisch-genieten-met-de-nieuwe-grand-prestige-vatgerijpt-2022-van-hertog-jan
bourgondisch-genieten-met-de-nieuwe-grand-prestige-vatgerijpt-2022-van-hertog-jan

Bourgondisch genieten met de nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt 2022 van Hertog Jan

Het exclusieve Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan is bekend bij velen en nu lanceert Hertog Jan alweer de 6e editie ervan. Deze keer hebben de brouwers zich laten inspireren door de Franse, bourgondische smaken. Ze hebben het maandenlang laten rijpen op diverse Franse houten vaten met een heerlijk resultaat als gevolg. Hallo Grand Prestige Vatgerijpt 2022!

De oorsprong

De brouwers van Hertog Jan zijn afgereisd naar verschillende Franse streken waar ze de perfecte vaten wisten te selecteren. Eenmaal terug in Arcen vulden zij deze vaten met Grand Prestige. Het bier kreeg vervolgens genoeg tijd om te rusten en om zijn smaak tot een hoogtepunt te laten komen. 4 bijzondere vaten werden uiteindelijk geselecteerd: bordeaux merlot, armagnac, calvados en cognac. Hiermee is Vatgerijpt 2022 een Bière du Soir, het digestief onder de bieren.

Grand Prestige Vatgerijpt 2022, Bière du Soir

Meesterbrouwer Micha Peute herkende het bourgondische leven van Limburg in Frankrijk en dit was gelijk een inspiratiebron voor de ontwikkeling van Vatgerijpt 2022. Hij wilde een bier ontwikkelen dat het perfecte slotstuk van een uitgebreid diner is, een Bière du Soir.

Meesterbrouwer Micha Peute en nestorbrouwer én uitvinder van Vatgerijpt Gerard van den Broek waren het er al snel over eens dat hun parel op de oude vaten van bordeaux merlot, armagnac, calvados en cognac moest rijpen. In Frankrijk weten ze als geen ander hoe een échte bourgondische avond eruit moet zien en deze dranken hebben allemaal een rijke geschiedenis die de Grand Prestige alleen maar goed kan doen. Lichtzure bordeaux merlot waarin je kers en chocolade kunt herkennen, armagnac met tonen van amandel, krent en iets zuurs. Maar ook de volmondige calvados met tonen van appel, peer, honing en wederom krent en de zachte cognac waarin je vanille, amandel, witte druiven en steenfruit proeft.

Digestief

De Fransen sluiten het diner vaak traditiegetrouw af met een digestief, dat een hoger alcoholpercentage heeft en na een maaltijd gedronken wordt. Met Vatgerijpt Bière du Soir verrijkt Hertog Jan niet alleen de smaak van de Grand Prestige met Franse invloeden, maar halen ze bovendien een Franse, bourgondische traditie naar hier. Voor deze nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt 2022 moet je echt even gaan zitten. Neem de tijd en ervaar het bier zoals het hoort. Met een temperatuur tussen de 10 en 12 graden en uit een bierglas met wijde opening aan de bovenkant, haal je alles uit deze bieren. Zo komen de aroma’s immers goed naar voren en kun je de vele smaken proeven en herkennen.

Geniet van deze Bière du Soir volgens de Franse tradities, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.