de-op-whiskyvaten-gerijpte-grand-prestige-van-hertog-jan
de-op-whiskyvaten-gerijpte-grand-prestige-van-hertog-jan

De op whiskyvaten gerijpte Grand Prestige van Hertog Jan

Is het al tijd voor een lekker pintje? Hertog Jan is een van de bekendste bierbrouwerijen in Nederland en is gevestigd in Arcen in Limburg. De iconische witte brouwerij is een bezoekje waard! Je kent ongetwijfeld het traditioneel natuurzuivere biertje van Hertog Jan, maar Hertog Jan heeft ook een rijkelijk aanbod aan speciaalbier. Denk aan de Lentebock, Bockbier, Weizener, Karakter, Winterbier en de Grand Prestige. Deze laatste noemt men ook wel gerstewijn, na lange rijping doet het namelijk smaken naar oude portwijn. Hoe langer Grand Prestige rijpt, hoe lekkerder de smaak. Dit jaar lanceert Hertog Jan de Grand Prestige Vatgerijpt, met invloed van vier ruige Schotse whiskystreken.

Have patience...

Grand Prestige Vatgerijpt

Inmiddels is het alweer de vierde editie van dit overheerlijke speciaalbier en wederom is deze versie uniek ten opzichte van de vorige edities. Grand Prestige Vatgerijpt heeft negen maanden lang gerijpt in houten vaten van Schotse distilleerderijen uit de regios Highlands, Lowlands, Speyside en Islay. Iedere distilleerderij wordt gekenmerkt door een unieke smaak en karakter. Volg @essentialsofliquor op Instagram voor proefnotities van whisky!

Uit een snelle rondvraag onder een aantal bierliefhebbers werd al snel duidelijk dat dit kroonjuweel van Hertog Jan zeer gewild is. Al enkele jaren is deze gelimiteerde uitgave binnen no-time uitverkocht en ook dit jaar bleek de interesse in de Grand Prestige groots.

Sinds 12 september is de Grand Prestige te proeven

Whiskyvaten

Maar hoe werkt dat dan precies? Bier met een invloed van whisky?! Het werkt als volgt: De vaten whisky die binnenkomen bij de bierbrouwerij lijken in eerste instantie leeg, maar niets is minder waar. Er komt namelijk nog ontzettend veel whisky uit het hout van de vaten. De vaten worden vervolgens gevuld met de Grand Prestige van Hertog Jan en zodoende wordt het bier vermengd met de karakteristieke whisky. Ten slotte wordt dit mengsel negen maanden lang gerijpt op het vat.

Meesterbrouwer Gerard van den Broek is zelf afgereisd naar Schotland om de vier regio’s en de smaak en het karakter van de whisky te proeven. Van robuust en krachtig tot fruitig en zoet. Het is de perfecte combinatie. Onze favoriet? Een rokerige whisky smaak uit de Islay.

Het is tijd voor een lekker pintje. Proost Jan Primus, Enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over lekker drinken en alcohol? Lees dan verder op lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife en geniet altijd van de meest smaakvolle bieren.