De voordelen van het drinken van voldoende water!
De voordelen van het drinken van voldoende water!

De voordelen van het drinken van voldoende water

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en verliest vocht door te zweten, ademen en urineren. Om de vochtbalans op peil te houden is voldoende water drinken erg belangrijk. Het advies van het Voedingscentrum is om iedere dag tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken. Maar waarom is het belangrijk om genoeg te drinken? En hoe zorg je ervoor dat je genoeg drinkt? Wij hebben de tips!

Waarom water drinken?

Door het drinken van voldoende vocht voorkom je uitdroging, behoud je je energie en heb je minder last van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Bovendien stimuleert het de snelheid van je stofwisseling, wat bijdraagt aan gezond gewicht. Naast dat water goed is voor je gezondheid, is het ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee.

Air-up drinkflessen

Een groot deel van onze smaak wordt beïnvloed door wat we ruiken. Air-up flessen maken gebruik van de wetenschap van retronasaal ruiken. Oftewel, elke keer dat je drinkt, wordt één van de 25 verschillende smaken toegevoegd. Hierdoor krijgt jouw water een
heerlijke smaak. Bijvoorbeeld limoen, sinaasappel-passievrucht, cola en ijskoffie.

Probeer Air-up en ontdek een nieuwe dimensie aan water drinken.

Bezoek dan de onlangs geopende pop-up store in Amsterdam of neem een kijkje online. Wil je meer lezen over drinken? Lees dan snel online verder op lifestyle platform mensgoodlife.

Foto: Air-up