een-paar-handige-tips-voor-het-koelen-van-je-wijn
een-paar-handige-tips-voor-het-koelen-van-je-wijn

Een paar handige tips voor het koelen van je wijn!

Als wijnliefhebber weet je dat de temperatuur van je wijn mede bepaalt hoe hij uiteindelijk smaakt. De temperatuur heeft effect op de smaak en de aroma’s. Het koelen is dus belangrijk, maar kan ook lastig zijn als je niet weet hoe je dit het beste kan doen.

Een wijn koeler

Zoals de naam al aangeeft doet de “wijnkoeler” precies wat je ervan verwacht. Deze koeler is speciaal ontworpen om binnen enkele minuten te koelen. Je hebt zowel elektrische als handmatige wijnkoelers.

De koelkast voor je wijn

Heb je geen wijnkoeler tot je beschikking, dan kun je je fles ook in de koelkast leggen. Dit duurt echter wel wat langer dan met de wijnkoeler, maar het uiteindelijke resultaat is goed!

Een emmer met ijs

De volgende optie die we hebben is die met een emmer, ijs en water. Vul een emmer met ijs en water en dompel je fles erin onder. Wanneer je het ijs eerst een paar minuten laat smelten voordat je je fles erin doet, werkt het het beste. 

Bevroren druiven

Tenslotte hebben we nog een vierde manier om je wijn te koelen. Leg een aantal druiven in de vriezer en gebruik deze als ijsblokjes. Op deze manier wordt je wijn koud, maar niet waterig na een tijdje.

Houd je wijn koel, enjoy goodlife!

Vind meer wijnnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.

Foto: Pavel Danilyuk via Pexels