ah-riise-frogman-rum
ah-riise-frogman-rum

Frogman Rum van AH Riise

Rum is al eeuwen internationaal een groot succes. Het is een zeer diverse smaaksensatie waar je op uiteenlopende manieren van kunt genieten. Rum is toegankelijk, veelzijdig en zeer gangbaar voor de ervaren maar ook minder ervaren liefhebber van sterke drank. Met weer een klassieker die wij mochten reviewen hebben wij een prachtig exemplaar in onze collectie erbij. De Frogman Rum van AH Riise is alles wat je nodig hebt om een bijzonder en verrassend drankje in te schenken voor jouw gasten.

Over A.H. Riise

De Deense apotheker en ondernemer Albert Heinrich Riise, werkend in Deens West-Indië in de periode van 1838 tot 1878, is de grondlegger van dit befaamde merk. Zijn voorliefde voor plantkunde bracht tropische en exotische planten in aanraking met alcoholische middelen. Het resultaat? Rum om van te genieten! Al snel was A.H. Riise een pionier en vandaag de dag is zijn rum het ultieme drankje om heerlijk van te genieten. Meer over de smaakvolle rum van A.H. Riise en de door ons geproefde edities lees je in ons eerdere artikel over dit geweldige merk.

Het Frogman-korps

Opgericht in 1957 werd het Deense Frogman-korps geïnspireerd door onder andere de British Special Boat Service, America’s Underwater Demolition Teams, Navy SEALs en Norwegian Marine Hunters. De kerntaak van het corps is het uitvoeren van maritieme operaties. Maar wat is de samenhang met een rummerk als A.H. Riise?

rum frogman

Frogman en A.H. Riise

In vroegere tijden leverde A. H. Riise rum aan de Deense marine, die het Deense grondgebied beschermde tegen piraterij en koopvaardijschepen die van en naar het Deense West-Indië vaarden. Vandaag de dag is het het een elite eenheid die wereldwijd wordt ingezet bij hotspots om onder meer piraterij aan te pakken. Wie de dienst voltooid heeft kan zich aansluiten bij de ‘Conventus Ranae’, een vereniging die de banden tussen actieve en gepensioneerde Frogman wil versterken. Samen met deze vereniging steunt A.H. Riise de ‘Anders Lassen Fonden’, een vereniging die jaarlijkse studiebeurzen toekent aan militairen en personen die een speciale bijdrage hebben geleverd aan het koninkrijk Denemarken.

frogman header

De smaak van Frogman

Uit deze unieke samenwerking en de historie van A.H. Riise is de Frogman Rum geboren. Wat opvallend is aan de Frogman Rum van A.H. Riise is het hoge alcoholpercentage van 58%. Wij verwachtte meteen een overheersend sterke alcoholsmaak, maar deze bleef uit. In plaats daarvan zijn wij aangenaam verrast door een zeer toegankelijke donkere rum met een fruitig en kruidig aroma, harmonieus samengesteld uit onder andere zoethout, anijs, kokos en koffie. Het is een zoete rum met een kruidig tintje, welke je ook proeft in de afdronk. Wij drinken deze rum met voorkeur puur, maar ook on the rocks is het heerlijk genieten van een deze krachtige smaakexplosie. Een gegarandeerde must-have voor rumliefhebbers.

Zo win jij een fles Frogman rum

Naast onze eigen bevinding delen wij maar al te graag de ervaring met je. Wij geven meerdere flessen Frogman Rum weg via onze weggeefactie op Facebook. Meedoen? Like onze pagina, deel het artikel en tag 5 vrienden die wel een oppeppertje kunnen gebruiken ;).

Cheers!

Lees meer over RUM en A.H. Riise op het lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!

A.H. Riise 1838