boomsma-max-kwaliteit
boomsma-max-kwaliteit

Genever is het beste cadeau voor de feestdagen!

December is de laatste maand van het jaar en staat in het teken van Sinterklaas, Pakjesavond, Kerstmis, kerstbomen en niet te vergeten: Oud op Nieuw. Met de feestdagen zijn we vaak samen met de mensen waarvan we houden. Helaas is het dit jaar allemaal net iets anders en moeten we ons beperken tot de maatregelen die er zijn. In deze moeilijke periode is het daarom des te leuker om je familie en/of vrienden te verrassen met een leuk cadeau. Met de Genever van Boomsma zorg jij ervoor dat je je vrienden warm houdt tijdens de koude december dagen.

boomsma-genever

Wat is Genever?

Genever is een echt Nederlands drankje. Vroeger werd het al veel gedronken door onze ouwe lui, gelukkig wordt het de laatste jaren steeds populairder. En terecht ook, Genever is ongekend veelzijdig en dat verdiend de aandacht. Vroeger werd deze drank gezien als een geneesmiddel. Er werd namelijk beweert dat de bessen in de Genever een geneeskrachtige werking kunnen hebben. Even later, in de Gouden Eeuw, is de drank in Amsterdam verder verfijnd tot een sterke alcoholische drank. Als er via een speciaal recept geproduceerd wordt spreekt men van Genever, alle andere varianten zijn Jenever.

Waar wordt Genever van gemaakt?

Genevers worden geproduceerd op basis van granendistillaten, zoals moutwijn en geherdistilleerde moutwijnen. Het belangrijkste ingrediënt is de jeneverbes. Deze bes wordt meegestookt met het distillaat om de smaak te verbreden.

boomsma-header-image-10-jaar-genever

Over Boomsma

Inmiddels 135 jaar geleden is de eerste fles van Boomsma verschenen en tot op heden maakt (alweer) de vijfde generatie Boomsma’s een ruim assortiment aan dranken. Naast Genever biedt Boomsma namelijk ook Gin, Limoenlikeur en andere likeuren aan. Daarnaast zijn ze ook eigenaar van Glen Talloch. Dit is een Schotse whisky die minimaal vijf jaar gerijpt heeft en hiermee zijn ze marktleider in Nederland. Boomsma is sterk geworteld in de Nederlandse drankhistorie en heeft ook jarenlange ervaring met het importeren van uitstekende wijnen. Met hun nieuwe release van Vat Gerijpt Genever hebben ze een kwalitatief uitstekend product uitgebracht en in deze hoedanigheid zijn het ook echte collectibles voor de liefhebber mede door een aantal van de beperkte oplages. Begin maar vast met verzamelen!

boomsma-selectie-genevers-1-tm-10-jaar

Vat Gerijpte Genever van Boomsma

Boomsma’s Vat Gerijpte Genevers worden gemaakt met verfijnde koren- en moutwijn. Er zijn Genevers in allerlei oplages:

  1. Vat Gerijpte (1 jaar): is een Boomsma Genever welke 1 jaar heeft gerijpt in bourbon fusten. Een bourbon vat wordt gemaakt van wit eiken. Deze drank heeft een gouden kleur en smaakt zoet en fruitig. De smaak wordt versterkt door toffee en zoethout accenten.
  • Vat Gerijpte (3 jaar) op portvat: is een Genever die 3 jaar heeft gerijpt op vaten waarin port heeft gezeten. Bovendien is er ook een Boomsma Genever die 3 jaar op Château Beaulieu wijnvaten heeft gerijpt. Dit is een limited editie! Hierover lees je onderaan meer.
  • Vat Gerijpte (5 jaar): is een drank gemaakt van zowel koren- en moutwijn. Ook deze heeft gerijpt in eiken vaten. De Genever heeft daardoor een wat gelige kleur gekregen en je zult je wanen in de geuren en smaken van tropisch fruit, vanille en stroop. Deze Genever bevat een alcoholpercentage van 38%.
  • Vat Gerijpte (10 jaar): deze Oude Genever heeft maar liefst 10 jaar gelagerd! Lageren betekent het in houten vaten rijpen. En dat allemaal ook nog eens op Nederlandse bodem. De drank ruikt naar krenten, vanille, meloen en hout. Tijdens het drinken proef je de geur van de vanille en zoethout. De Vat Gerijpte 10 jaar is net als de 3 jaar Beaulieu een limited release.

Château Beaulieu

In het bijzonder besteden we graag nog wat meer aandacht aan de zeer speciale lagering op wijnfusten van Château Beaulieu. Zoals je wellicht weet, heeft bij het rijpen van drank het type vat waarin dit gebeurd een belangrijke invloed op het smaakprofiel. De link tussen Château Beaulieu en Boomsma is een logische. Vader Boomsma heeft na de overdracht van het bedrijf aan zijn kinderen samen met zijn vrouw dit prachtige château gekocht en produceert met ruim 17 hectare prachtige wijnen. De wijnen, die hun hout rijping hebben gehad, laten een uniek smaakprofiel achter in de vaten. Deze vaten zijn vervolgens gebruikt voor de Vat Gerijpt 3 jaar van Boomsma, waarmee het unieke palet is vormgegeven. Dit is een prachtige limited die in je verzameling niet mag ontbreken.

Smaakprofiel

Benieuwd naar het smaakprofiel? Wij ook! Daarom hebben wij deze met extra aandacht geproefd. Wij ervaren een Genever met op het oog een mooie gouden gloed. Op de neus een warm zoete geur, wat ons doet denken aan exotisch fruit, krenten en vijgen. De smaak is erg vol en gebalanceerd. Het zoete komt hier fijn in terug met vanille, kruidig zoethout en ook een vleugje houtig.

boomsma-jenever-10-jaar

Het perfecte cadeau

Ben jij dus nog op zoek naar een perfect cadeau voor de feestdagen of voor je surprise? Genever van Boomsma is dan de oplossing! Geef elkaar een stijvolle fles Boomsma Genever uit de serie Vat Gerijpt en proost samen op de feestdagen. Naast het fijne product zelf, geeft de verpakking ook nog eens een extra dimensie aan de uitstraling. Het is een fraaie verpakking en het ontwerp van de fles oogt luxe en wel-doordacht. Samen proosten? Dat kan online via een Zoom, Teams of Skype meeting of in een klein gezelschap face-to-face. Bovendien steun je ook met je aankoop ook nog eens de Nederlandse economie aangezien Boomsma een echt typisch Nederlands familiebedrijf is.

Drink bewust en drink met mate(n)!

Wil jij meer lezen over alcohol en drank? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!