proost-met-een-bijzonder-drankje-tijdens-de-feestdagen
proost-met-een-bijzonder-drankje-tijdens-de-feestdagen

Proost met een bijzonder drankje tijdens de feestdagen

Staan Eerste- en Tweede Kerstdag bij jou ook in het teken van heerlijk eten en een lekker drankje met je familie, vrienden of kennissen? Gaan jullie gourmetten, uiteten of koken jullie allemaal een gerecht? Vaak draait Kerst om samen zijn met je naasten en om te proosten op al het moois in het leven.

Oorsprong

Met Kerst wordt oorspronkelijk de geboorte van Jezus Christus gevierd. De geboorte van Jezus vond ook plaats in besloten kring, vandaar dat Kerst ook vaak met familie en vrienden wordt gevierd. Jezus kwam naar de aarde met als doel om de Verlosser te zijn: Hij wilde het weer goedmaken tussen God en de mensen. Kerst staat daarom in het teken van verzoening en liefde voor je naasten. Vroeger werd Kerst nog uitgebreider gevierd, zelfs 12 dagen! Tegenwoordig viert men vaak Kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. Vroeger werd er ook altijd veel gegeten en gedronken tijdens Kerst.

[divider]Amarula en Errázuriz: de perfect drankjes voor tijdens de Kerstdagen[/divider]

Amarula drankje

Perfect voor aan de kersttafel is Amarula. Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur afkomstig uit Phalaborwa. Het is perfect voor tijdens het Kerstdiner omdat het de spijsvertering bevordert. Dit drankje wordt gemaakt van suiker, room en niet te vergeten exotisch fruit, Amarula cream van de Afrikaanse Marula boom. Dit wordt ook wel de Olifantenboom genoemd. De vruchten van deze boom worden voor deze likeur gebruikt, maar ook voor Gin. Als deze vruchten gaan fermenteren komt er alcohol vrij, waardoor de dieren die het eten zich vreemd gedragen. Amarula heeft een alcoholpercentage van 17%. Het is verkrijgbaar bij diverse supermarkten en slijterijen voor ongeveer € 16,50. Een echte aanrader al zeggen wij het zelf!

[divider] Een digestief bevordert de spijsvertering [/divider]

Errázuriz

Errázuriz is een lekkere cuvée voor tijdens het kerstdiner. Cuvée betekent het vermengen van verschillende druiven, dus een Cuvée wijn is een wijn die bestaat uit een vermenging van wijnen. Voor deze special cuvée worden dus meerdere top wijnen door elkaar vermengd. Echter alleen de alleen de mooiste en rijpste druiven belanden in het gistingsvat! Na de vermenging moeten de druiven nog ongeveer 10 maanden rijpen in eikenvaten. En je weet wat ze zeggen he?

[divider] Hoe langer de rijping, hoe beter [/divider]

Errazuriz werd in 1870 opgericht door Don Maximiano Errázuriz, een echte liefhebber van wijn en een kenner van wijnbouw. Hij creëerde deze perfecte Cuvée voor tijdens de Kerstdagen, of ja.. eigenlijk voor gedurende het hele jaar wanneer je een goed diner geniet. Ideaal te combineren ook met een goed malse biefstuk of varkenshaas. Errázuriz bevat 13,5% alcohol en is verkrijgbaar bij Wijnkringwinkels of www.wijnkring.nl voor maar €14,95! Een schappelijke prijs voor een wijn van deze klasse.

Wil jij meer lezen over eten en drinken, lees dan verder op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.