pexels-rum-li-sun
bhofack22

Smaakvolle rum met een rijke historie

De rum die wij hebben mogen proeven is een blijver! Deze smaakvolle rum met een rijke historie is niets minder dan de Danish Navy Rum van A.H. Riise, afkomstig uit het Caribisch gebied. Wat een geluk dat Deense apotheker Albert Heinrich Riise in zijn jonge jaren is gaan werken in het Deense West-Indië. Zijn legende leeft voort in deze smaak- en stijlvolle reeks van Rum klassiekers.

Rum van A.H. Riise

Over A.H. Riise

De Deense apotheker en ondernemer Albert Heinrich Riise, werkte in Deens West-Indië in de periode van 1838 tot 1878. In de hoofdstad van Deens West-Indië, Charlotte Amalie, had hij al snel een goedlopende en bekende apotheek. Zijn onderneming groeide uit tot dé plek in alle omliggende Caribische eilanden voor alles wat maar nodig kon zijn voor ieder huishouden. Dankzij de interesse van A.H. Riise in plantkunde, is hij tropische en exotische planten gaan gebruiken voor onder andere alcoholische middelen.

A.H. Riise 1838

A.H. Riise werd een pionier voor de distillatie en verkoop van rum en bitters uit West-Indië. Wat is dan de link naar zijn apotheek, zou je denken? Vroeger, werden alcoholische dranken, en met name rum, gebruikt als medicijn voor maagklachten en andere vervelende ziekten. De West-Indische rum van A.H. Riise was een groot succes en werd geëxporteerd over heel de wereld. Tegenwoordig kennen wij rum niet langer als medicijn – maar als een ultiem drankje om heerlijk van te genieten.

Productreview

A.H. Riise Black Barrel Navy Spiced Rum

Wij trappen onze review af met een wel heel gaaf item uit de A.H. Riise serie. De A.H. Riise Black Barrel Navy Spiced Rum. Deze Black Barrel trekt ongetwijfeld de aandacht wanneer deze in jouw drankkast staat. Het is een stoere en mannelijke fles in de vorm van een rumvaatje. Deze spiced rum bevat een unieke (en helaas maar logischerwijs geheime) mix van kruiden en specerijen. Waarom heet deze dan Black Barrel? Dat komt doordat de rum gerijpt is in verkoolde (en dus zwarte) eikenhouten vaten. Deze rum heeft een alcoholpercentage van 40%, niet te krachtig, wat prima is gezien de kruidige smaak die het heeft. Hiermee is de smaak mooi in balans. Uiteraard heeft deze rum heerlijk zoete en fruitige tonen.

A.H. Riise Black Barrel Navy Spiced Rum
A.H. Riise Black Barrel Navy Spiced Rum

A.H. Riise Non Plus Ultra Very Rare

De Non Plus Ultra Very Rare van A.H.R Riise straalt klasse uit. Zo rijkelijk en kostbaar als de fles oogt, zo bijzonder is ook de smaak. Het is een unieke, mahonie kleurige drank, waarin je onder meer de smaken van vanille, karamel, sherry en sinaasappelen (uit Sevilla) kunt herkennen. De geur kenmerkt zich door melasse, eikenhout, de sinaasappel en een vleug tabak. De lange en fruitige smaak eindigt met een zachte en elegante afwerking.

Nog even over die prachtige fles. Het is duidelijk een hommage aan de man, A.H. Riise himself. Hij staat prominent in het etiket van de fles. Laten wij afspreken dat we bij iedere proost even een salut richting A.H. Riise maken! De naam, Non Plus Ultra, betekend vrij vertaald ”de beste”. Het is de oudste én beste rum in de series van het befaamde merk. De rum wordt met de hand gemengd door de Meester Distiller van A.H. Riise. Gegarandeerd vakmanschap.

A.H. Riise Non Plus Ultra Very Rare
A.H. Riise Non Plus Ultra Very Rare

A.H. Riise 1888 Gold Medal Rum

Deze rum is met een reden in de prijzen gevallen. In 1888 ontving A.H. Riise zijn eerste internationale prijs voor een rum die nu nog steeds te koop is, de A.H. Riise 1888 Gold Medal Rum. De internationale prijs ontving A.H. Riise bij zijn deelname aan de Great Nordic Exhibition in Kopenhagen. Zijn rum kreeg een medaille voor ‘Outstanding Product’, en dat proef je! De uitstraling van de fles is die van een winnaar. Een elegante en klassieke look – onmisbaar in jouw interieur.

Bij het drinken van deze Caribische volzoete rum proef je onder andere vanille, karamel, honing, gekonfijt fruit, chocolade en bruine suiker. Laat de smaken van de rum rustig in de mond tot hun recht komen om vervolgens te genieten van een mooie afdronk die bestaat uit onder andere tonen van tabak en kenmerkende kruiden.

A.H. Riise 1888 Gold Medal Rum
A.H. Riise 1888 Gold Medal Rum

Bestellen?

Wij hebben goede ervaringen met Drankgigant.nl. Deze online slijterij heeft een mooi aanbod van A.H. Riise dranken. Ben je benieuwd geraakt naar deze zeer smaakvolle rum? Bestel dan je eigen fles(sen) en geniet alleen óf met je vrienden van een unieke smaakbeleving.

Geniet van A.H. Riise smaakvolle Rum, enjoy goodlife!

Lees meer over dranken voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife. Het mannen blog voor de moderne man.