smoothie-maken-met-de-kmix-blender
Kenwood

Smoothie maken met de kMix blender

Een heerlijke smoothie maken met de kMix blender van Kenwood doe je met de Goodlife recepten van mensgoodlife, want nazomers genieten in de koude maanden doe je met de lekkerste en gezondste drankjes.

Smoothie maken met de kMix blender

lekkere-smoothie-makenSmoothies zijn al tijdenlang erg populair, je vindt ze overal. Zelfs als je onderweg bent en langs een AH To Go of McDonalds gaat. Het mooie van een smoothie is dat het een verantwoorde lekkernij is, dat past perfect in onze maatschappij waarin veel “gewicht-bewuste” mensen leven.

We willen natuurlijk wel cool zijn en blijven en dat doen we natuurlijk met een lekkere smoothie. Zo zijn er talloze soorten en smaken, met allemaal hun eigen werking.

De smoothie is in 1930 tot het leven geroepen, toen winkeltjes aan de kust van de Verenigde Staten gepureerde fruitdranken begonnen te verkopen. Eigenlijk een simpel maar geniaal concept, dat een tiental jaren later opgenomen werd in diverse kookboeken. Banaan en ananas smoothies waren vooral toen populair.

smoothie-maker-kenwoodOok de blender werd hierdoor interessant, dit is namelijk hét instrument dat men gebruikt om vers fruit te pureren tot een smoothie. Kenwood heeft zelfs speciale Smoothie blenders met tap op de markt gelanceerd. Een smoothie maken kan op vele manieren, waarbij je naast de vele fruitsoorten ook groente kunt gebruiken. Vooral in 1980 werden er veel smoothies op basis van groente gemaakt. Deze smoothies zorgen er vooral voor dat je meer kracht kreeg tijdens het sporten, waarbij fitness in opkwam was.

De vraag naar gezondheidssupplementen groeide explosief en zo ook de behoefte aan gezonde drankjes, ideaal voor de hedendaagse smoothies. Speciaal voor jou hebben we onze favoriete fruit- en groente smoothie geselecteerd, zodat je zelf ook een smoothie kunt maken.

Goodlife Fruit Smoothie maken: Ananas

ananas-smoothie-maken

De Ananas smoothie is een vitmaninebom, vol aan vitamine C, antioxidanten en bevat zelfs ontstekingsremmende eigenschappen. Om ervoor te zorgen dat je alle vitamines goed binnenkrijgt, is het erg belangrijk een verse ananas te gebruiken. Je herkent een goede ananas als deze niet hard aanvoelt en het blad er groen en fris uit ziet.

Recept Ananas smoothie (2 personen)

  • 1/2 ananas in stukjes (±400 gram)
  • 200 ml sinasappelsap
  • 50 ml kokosmelk
  • 1/2 mango
  • Gecrushte ijklontjes

Mix al deze ingrediënten eenvoudig in een tijdloze kMix blender van Kenwood en voeg er eventueel een scheutje rum aan toe om je smoothie helemaal af te maken. Enjoy the smooth taste of pineapple.

Goodlife Groente Smoothie maken: Komkommer

groente-smoothie-maken

De groente smoothie is een absolute aanrader voor diegene die een boost energie wil hebben. De frisse komkommer voel je meteen in je lichaam stromen. Zeker omdat dit het basisingrediënt is. Je ogen voelen meteen vochtiger aan en je bent dankzij de banaan, druiven en munt helemaal klaar voor de dag!

Recept Komkommer smoothie (2 personen)

  • 1 Komkommer (zonder schil)
  • 250 gram pitloze druiven
  • 1 Banaan
  • 1 glas water
  • Handje vol muntblaadjes

Voeg alle ingrediënten toe in de krachige kMix blender van Kenwood en voeg eventueel chiazaad als laatste toe voor een extra bite. Enjoy the healthy taste of cucumber.