welke-wijn-drink-jij-in-de-winter
welke-wijn-drink-jij-in-de-winter

Welke wijn drink jij in de winter?

Ben jij een echte wijn fan? Dan spreken wij dezelfde taal! Na het beëindigen van dry january gaan we met z’n alle weer heerlijk aan de wijn. Ben jij benieuwd welk wijntje jij echt moet proeven deze winter, lees dan vooral verder!

Waar we in de zomer vaak een heerlijke Sauvignon Blanc of rosé bestellen, drinken we in de winter vooral krachtige rode wijnen. Hoe dat komt? Waarschijnlijk hoeven we je niet te vertellen dat wanneer het 30 graden is en je zit aan de Côte d’Azur op het terras, een loodzware rode Bordeaux niet de beste vloeibare versterker van de setting is. Aan de andere kant: Na een mooie ski-tocht op de piste, ga jij bij terugkomst in de chalet vast niet meteen aan een ijskoude rosé. Am I right? Maar, wat drinken we dat wel in deze koude dagen?

#1 Ga voor rode wijn met krachtige tannine

Een stevige rode wijn hoort bij de koude wintermaanden omdat dit vaak voor wat extra warmte zorgt. Bovendien past het heerlijk bij een borrelplank met kaasjes en worstjes. Fijn voor na het diner met familie, of voor een borrelavond met vrienden. Ga bij koud weer gaan voor een wijn met de kracht van tannine. Dan zit je eigenlijk nooit fout! Aanraders zijn rode wijnen uit bijvoorbeeld de Rhône of de Bordeaux.

Op zoek naar een absolute topper? Leer dan hoe je een goede wijn herkent!

#2 Port voor in de winter

Een andere drank die in de winter vaker aan naar voren komt, is Port!. Deze zoete, dikke, haast stroperige wijn uit Portugal wordt ook erg vaak bij kaasplankjes gedronken. Port is hoog in smaak, hoog in alcohol en hoog in suikers: precies de zwoele drank die je wilt drinken voor de open haard. Zie je jezelf al lekker wegzakken in je luie stoel?

#3 Witte wijn

Ben jij meer van de witte wijn? Dan is je zoektocht naar een mooie wintervariant toch wat lastiger. Ga in jouw geval voor een smaak die past bij het eten. Zo is een droge Elzas bijvoorbeeld heerlijk bij de kaasfondue. Wil je echt de smaak van winter in je glas? Zoek dan naar een volle, kruidige witte wijn zoals een houtgelagerde Chardonnay.

Ontdek onze 3 tips voor de perfecte wijn in de winter, cheers to the weekend & enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen, mensgoodlife.