zo-makkelijk-is-investeren-in-whisky-en-hier-moet-je-op-letten
zo-makkelijk-is-investeren-in-whisky-en-hier-moet-je-op-letten

Zo makkelijk is investeren in whisky en hier moet je op letten

Investeren in whisky… Je hoort het steeds vaker en de succesvolle investeringsverhalen maken ons natuurlijk nieuwsgierig. Je kunt op verschillende manieren investeren in whisky. Zo kun je zelf flessen aanschaffen, die je later weer voor meer verkoopt en daarnaast kun je beleggen in whisky via een handelsplatform. Jazeker, beleggen in whisky! Bij beleggen dacht je eerder misschien alleen maar aan stoffige aandelen, maar tegenwoordig komen er wel meer mogelijkheden boven water (in ieder geval na het lezen van dit blog). Investeren in whisky is meer dan alleen een fles bewaren. Waar moet je precies op letten? En hoe zorg je dat het winstgevend is en blijft? Lees maar gauw verder!

Zelf flessen whisky kopen

Een mooie collectie whisky kan een leuke cent opleveren. Met de nodige kennis, tijd en een paar handige contacten in je netwerk kun je een heel eind komen. Wanneer je gaat investeren in whisky door zelf de flessen aan te schaffen en te bewaren, dan wil je in ieder geval de juiste whisky voor de juiste prijs kopen. Op internet vind je tegenwoordig genoeg mogelijkheden. Wanneer je de fles in huis hebt, moet je wel de verleiding kunnen weerstaan om de fles te openen ;).

Beleggen in whisky

Naast het daadwerkelijk kopen van flessen en deze thuis bewaren, kun je ook online beleggen met je whiskyportefeuille (vergelijkbaar met een aandelenportefeuille). Waarom zou je hiervoor kiezen? Een groot voordeel is in ieder geval dat de flessen verzekerd staan opgeslagen en daarnaast wordt de authenticiteit gegarandeerd. Ideaal, zeker omdat er steeds vaker imitaties opduiken.

Investeren in whisky, hier moet je op letten

In Japan, in Nederland en in andere grote delen van Europa is er een stijgende vraag naar single malt whisky’s. En ook China en Rusland zijn onderweg… Naast de altijd populaire Schotse malts zijn ook de nieuwere Japanse whisky’s populair. De prijzen van verschillende Japanse en Schotse whisky’s zitten enorm in de lift, echter houden niet alle distilleerderijen hier rekening mee. Whisky’s moeten vaak langer liggen waardoor het voor distilleerderijen nog moeilijker wordt om aan de vraag te voldoen. En dan ontstaat er dus een tekort in aanbod. De whisky’s worden zeldzamer en zo’n zeldzame fles whisky is een goede investering! Naast vraag en aanbod, spelen ook nog de leeftijd, smaak, kwaliteit en het merk en het productieproces een belangrijke rol.

  • In principe kun je stellen “hoe ouder de whisky, hoe beter de whisky”. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat er minder 40-jaar oude flessen op de markt zijn dan 10-jaar oude flessen. 40 jaar terug was de vraag ook nog veel lager en kwamen er dan ook kleine lichtingen op de markt. Het lange verouderingsproces maken de kwaliteit beter en beter.
  • Vind een whisky uit een kleine lichting. Komt een whisky uit een kleine lichting van maximaal 100 vaten, dan is deze zeldzamer en is deze vaak ook nog van betere kwaliteit.
  • Verzamel limited editions van bekende whiskyhuizen. Veel distilleerderijen brengen elk jaar een limited edition fles op de markt. Wanneer je deze van een aantal jaren op rij weet te bemachtigen, stijgt de waarde van deze flessen samen aanzienlijk.
  • Vind de whisky’s van gesloten distilleerderijen. Vanzelfsprekend worden whisky’s van gesloten distilleerderijen niet meer gemaakt. Dit maakt ze zeldzamer en daardoor weer populairder.
  • Wil je investeren in whisky? Ga dan op zoek naar de grote namen, zoals Macallan, Glendronach Ardberg en Laphroaig.

Duik in de wereld van whisky en maak winst met je nieuwste investering, enjoy goodlife!

Ontdek meer unieke dranken voor mannen op lifestyle nieuws blog mensgoodlife.