4-gadgets-waarmee-je-nog-gezonder-leeft
4-gadgets-waarmee-je-nog-gezonder-leeft

4 gadgets waarmee je nog gezonder leeft

Er is tegenwoordig een overvloed aan nieuwe apps, gadgets en andere digitale toepassingen die inspelen op een goede gezondheid en een gezond leefpatroon. Of het nu gaat om een pilletje dat je inslikt, een hap van een maaltijd die je nuttigt, de tanden die gepoetst worden of het controleren van ingrediënten uit een maaltijd. Benieuwd? Hieronder vind je een aantal handige gadgets die je daarbij kan helpen.

4 gadgets waarmee je nog gezonder leeft:

#1 Gluten Sensor

Er zijn tegenwoordig veel plekken waar je glutenvrij kan eten en drinken. En niet zonder reden. Veel mensen zijn intolerant voor gluten. Maar kan je altijd op de ober z’n woord vertrouwen? Met de Gluten Sensor krijg je al binnen een paar minuten uitsluitsel. Je plaatst een klein beetje van het voedsel in een capsule, die je vervolgens vastklikt aan de gadget. Na een paar minuten volgt de uitslag en weet je of het product daadwerkelijk gluten bevat of niet. Bovendien toont de app de testresultaten van andere gebruikers op plekken bij jouw in de buurt. Dat scheelt je weer onnodig veel capsules aanschaffen.

#2 Smart Fork

Een hap in je mond nemen en doorslikken lijkt een vrij onschuldige bezigheid, maar uit onderzoek blijkt dat te veel eten gedeeltelijk wordt veroorzaakt door het te snel eten van de maaltijd. De Smart Fork biedt de oplossing. Deze handige gadget, die er uit ziet als een vrij normale vork, bevat sensoren die de handbewegingen in de gaten houden tijdens het eten. Daarmee kan worden bepaald of je de tijd neemt met eten of dat je juist te snel alles naar binnen werkt. Wanneer dat laatste het geval is dan gaat de vork vibreren en brandt er een lichtje. Ook kan de data van de Smart Fork worden bekeken in de bijbehorende app. Zo zie je of je progressie maakt.

#3 Ingestibles

De tijd dat een ingeslikt pilletje slechts werd opgenomen door het lichaam is voorbij. De nieuwste pillen zijn slimme robotjes die in het lichaam werkzaam zijn en in contact staan met de smartphone. Zo is er een ingestible ontwikkeld die waarschuwingen geeft wanneer je een medicijn niet op tijd inneemt. En dat is niet zonder reden. Nog steeds vergeten veel patiënten om op tijd medicijnen in te nemen. Een sensor stuurt een signaal wanneer het medicijn in de maag is beland. Zo niet, dan ontvang je een alert op de smartphone. In de toekomst zullen ingestibles veel meer taken uitvoeren. Ze zullen aandoeningen snel detecteren met multifunctionele sensoren en ze kunnen medicijnen gericht toedienen op plekken in het lichaam die nu nog niet te bereiken zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van diabetes.

#4 Smart Toothbrush

Met de Smart Toothbrush kun je niet alleen je tanden poetsen, ook kunnen er live video’s en foto’s van je gebit worden gemaakt. Dat zal in het begin geen leuke confrontatie zijn, maar het is zeker een aanrader wanneer je net naar de tandarts of mondhygiëniste bent geweest. Je kunt heel nauwkeurig bijhouden waar je niet goed poetst en welk gedeelte van het gebit in een minder goede staat verkeerd. De foto’s en video’s worden in de bijbehorende app opgeslagen en zo kan je het poetspatroon in de gaten houden. Daarmee houd je meer controle over je gebit tijdens het poetsen. Dat scheelt weer een duur bezoek aan de tandarts.

[divider]Smart Fork van Hapilabs[/divider]

Lees meer gezondheid voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.