4-redenen-waarom-elke-man-met-inductie-zou-moeten-koken
4-redenen-waarom-elke-man-met-inductie-zou-moeten-koken

4 redenen waarom elke man met inductie zou moeten koken

Een van de hobby’s die steeds mannelijker wordt, is koken. Iedere man wil namelijk stiekem een chef hoed kunnen dragen. Daarbij is met inductie koken steeds populairder geworden. Veel mannen hebben al de potentie van deze wijze van koken ontdekt, waardoor inductiekookplaten bij veel winkels als hete broodjes over de toonbank gaan. Ben jij benieuwd waarom iedere man met inductie zou moeten koken? In dit artikel geven we je 4 verschillende redenen. Hierdoor zal ook jij straks op deze wijze gaan koken.

Sneller hete pannen

De eerste reden waarom met inductie koken een goed idee is, heeft te maken met hoe de hitte zich verspreidt op de kookplaat. Vergeleken met gas is inductie namelijk veel sneller om pannen op te warmen. Hiervoor heb je echter wel een pannenset inductie nodig. Als je dit echter hebt, kan het minuten schelen tussen het opwarmen van je pannen. Hierdoor kun jij je waardevolle tijd aan andere zaken besteden. Overigens heb je wel speciale pannen die gemaakt zijn voor een inductiekookplaat nodig, want anders zullen de pannen niet opwarmen. Kijk op plekken als vdgardewarenhuis.nl voor de verschillende opties die je hebt.

Energiezuinig

De tweede reden waarom inductie koken zo’n goed idee is, heeft te maken met de energiezuinigheid. Met gas ging er namelijk veel energie verloren omdat je warmte ook naar andere plekken verspreidde. Dat is met een inductiekookplaat gelukkig niet meer het geval. Doordat je warmte alleen naar de pan of steelpan gaat, wordt er veel minder energie verspild. Hierdoor kun je ook bij een inductiekookplaat relatief goedkoop koken.

Meer controle over de temperaturen

Dit brengt ons bij de derde reden waarom iedere man met inductie zou moeten koken. Dankzij de energiezuinigheid en de verspreiding van warmte heb je veel meer controle over de temperaturen, waardoor je precies kan aanpassen hoe warm of koud iets moet worden. Wil je iets even snel opwarmen? Dat kan! Of ben je juist meer bezig met slow cooking en wil je de temperatuur heel klein houden? Ook dat is met inductiekookplaat geen probleem.

Koele kookplaten

Tot slot is ook de veiligheid van inductie een groot pluspunt. Bij gas had je altijd het risico dat warmte verspreidde en zo brand kon veroorzaken. Met inductie is dit totaal niet meer aan de orde, waardoor je kookplaat bijna nooit heet wordt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je kinderen of huisdieren zich bezeren aan de warmte, waardoor inductie een veilig alternatief is ten opzichte van gas.

Al met al zijn er dus meer dan voldoende redenen waarom iedere man met inductie zou moeten koken. Of je nu een hobbykok bent of gewoon je eten lekker snel op wil warmen: inductie is de perfecte keuze.

Ontdek meer handige kookartikelen en voedingstips op mannenblog mensgoodlife.

Foto: Castorly Stock via Pexels