beste chefs
laat-je-culinaire-leven-inspireren-door-de-beste-chefs

Laat je culinaire leven inspireren door de beste chefs

Een heerlijke maaltijd op tafel zetten zoals echte chefs dat doen, is niet zomaar gedaan. Daar is veel passie, kunde en liefde voor nodig. We hebben de beste chefs van dit moment geselecteerd voor je in dit artikel.

De beste chefs van dit moment

Haal met hulp van deze inspirerende en verrassende chefs de chefkok in jezelf naar boven!

David Chang

David Chang is een geniale mafkees! Een amerikaan met Koreaanse roots met een voorliefde voor robuuste gerechten uit de Aziatische keuken. Hij heeft een klassieke scholing in de Franse keuken en gebruikt de moderne, moleculaire kennis in zijn gerechten. 

Het begon allemaal in 2004 voor deze beroemde chefkok. Zijn allereerste restaurant Momofuku in New York had noodles en gerechten die hij zelf lekker vindt op de kaart. De ambiance van het restaurant was ook zoals hij het zelf leuk vond: keiharde muziek tot de late uurtjes en zijn gasten op een kruk aan een toog. De verwachtingen van hemzelf waren minimaal, maar deze chefkok heeft ondertussen een restaurant imperium over de hele wereld! Hij heeft Michelinsterren, vele prijzen en zelfs een eigen Netflixserie. Sommige zien hem als een van de meest invloedrijke personen ter wereld.

Anthony Bourdain

De meeste van ons kennen chefkok Anthony Bourdain als die fantastische reiskok, vooral bekend van zijn programma No Reservations. Maar niet iedereen is op de hoogte van zijn geweldige schrijfkunsten! Van romans tot kookboeken en strips, zelfs na zijn overlijden verschijnen er nog boeken met als onderwerp de chefkok zelf.

Beroemd is Anthony Bourdain om zijn altijd oprechte, nieuwsgierige en empathische kijk op dingen. Anthony Bourdain heeft op zijn eigenzinnige en unieke manier landen, cultuur, steden en politiek bij elkaar gebracht. Dit alles met een zwart randje, zijn charisma verborg een donkere kant van hem. Een obsessie tot perfectie en een drugsverslaving zorgde voor depressies en is deze chefkok op 61 jarige leeftijd overleden door een zelfgekozen dood. Hij heeft een ‘foodie’ gat achter gelaten dat niet meer is te vullen werd gezegd in de culinaire wereld.

Gordon Ramsey

Een fucking briljante, luidruchtige, ongemanierde, eigenwijze en enorm gedreven ondernemer/chefkok! Beroemd en berucht passen dan ook perfect bij Gordon Ramsey. 

Een moeilijke jeugd door een drinkende vader, verslaafde broer en een voetbalcarrière bij Glasgow Rangers die op zijn vijftiende abrupt een einde door een blessure kwam. Dit alles heeft gezorgd voor de start van een glansrijke carrière in de foodwereld. Ondanks al deze tegenslag bezit hij zit tegenwoordig een aantal sterrenrestaurants over de hele wereld. Zijn kookboeken zijn bestsellers en op tv doet hij het ook meer dan prima ondanks al zijn gevloek en getier.

Nog meer chefs…

We zijn er nog niet. Na deze drie top chefs, hebben we er nog een paar voor je in petto. Check de video’s en laat je inspireren.

Giada de Laurentiis

Deze Italiaans-Amerikaanse is een bekroonde chefkok, schrijfster en tv-persoonlijkheid. Food en koken is haar met de paplepel ingegoten. Haar familie verzamelde elke zondag bij haar grootvaders huis voor een overheerlijke lunch en zij hielp hem met het bereiden ervan. Ook was ze vaak in zijn restaurant DDL Foodshow te vinden. Ondanks haar passie voor eten is ze afgestudeerd in antropologie, maar als snel heeft ze haar hart gevolgd en is ze gaan studeren in Parijs aan Le Cordon Blue, de beroemde kookschool.

Ze is nu vooral bekend van haar programma’s op Food Network zoals Giada Thuis en haar kookboek met dezelfde titel. Van nature verlegen, warm en vriendelijk, ze werd al snel een hit met haar prettige persoonlijkheid!

Wolfgang Puck

Een Oostenrijkse chefkok met een bescheiden afkomst en ondertussen goed voor een miljoenen business! Een moeilijke jeugd heeft hem ertoe gezet zijn talent in te zetten en te komen tot wat hij nu heeft bereikt. Hij duikt regelmatig op in televisieseries en heeft zelfs een bijrol gehad in de serie The Simpsons en kooksmurf vertolkt in de Smurfenfilm.

Hij deed zijn kookkennis op in zijn thuisland, Frankrijk en Amerika. Met de opening van zijn restaurant Spago is hij gestart met zijn legendarische carrière in Los Angeles.

Ontdek meer inspirerende kookrecepten voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.

Foto: Pexels