alles-wat-je-nodig-hebt-voor-een-perfecte-barbecue
alles-wat-je-nodig-hebt-voor-een-perfecte-barbecue

Alles wat je nodig hebt voor een perfecte barbecue

Zodra de zon begint te schijnen en we weer in de tuin kunnen zitten, komt ook vaak de barbecue al snel tevoorschijn. Het is altijd leuk om op een dag met mooi weer gezellig te barbecueën met familie of vrienden. Maar wat heb je nog meer allemaal nodig voor de perfecte barbecue? 

Het barbecue menu

Het belangrijkste deel van de barbecue is natuurlijk het vlees. De populairste soorten vlees die mensen vaak uitkiezen voor de bbq zijn: hamburgers, spareribs, worstjes en kipsaté. Haal hiervoor lekker en goed vlees bij de slager. Ook vis is erg makkelijk te bereiden op de barbecue. Maak bijvoorbeeld een paar spiesjes met gamba´s. Tip: marineer het vlees een paar uur van te voren. Hierdoor zal het vlees nog lekkerder zijn als het van de bbq komt.
Je kunt er ook voor kiezen om een barbecue pakket te kopen. Het handige hiervan is dat je niet al het vlees los hoeft te kopen, dat scheelt weer. Ga je voor een winter bbq? Dan is een gourmet online bestellen misschien handiger. 

Sausjes

Sausjes mogen zeker niet ontbreken bij een barbecue. Iedereen houdt er wel van om het vlees met een sausje te eten. De bekendste sauzen voor bij de bbq zijn onder andere barbecuesaus, knoflooksaus, satesaus, mayonaisse en ketchup. Het lekkerste is natuurlijk om de sausjes zelf te maken. Dit is ook niet erg ingewikkeld om te doen! Vaak heb je voor de meeste sausjes weinig ingrediënten nodig en staat hij binnen 10 minuutjes op tafel! 

Verschillende salades

Een barbecue hoeft natuurlijk niet alleen uit gegrild vlees te bestaan. Frisse salades mogen hierbij niet ontbreken. Zet bijvoorbeeld een pasta pesto salade, huzarensalade of macaroni salade op tafel. Deze salades vallen vaak wel in de smaak bij iedereen. Een stokbrood met kruidenboter kan hierbij ook niet ontbreken bij een frisse salade. Tip: zorg ervoor dat je verschillende salades op tafel zetten. Zo heeft iedereen genoeg keuze, en geef je een vegetarische twist aan de avond. 

Drinken tijdens de barbecue

Bij een perfecte bbq hoort natuurlijk ook lekker drinken. Een barbecue wordt vaak gecombineerd met een biertje of wijn. Een variatie hierin is voor een keer ook erg leuk. Begin de bbq bijvoorbeeld met een frisse aperitief, zoals een punch of een cocktail. Daarna kun je kiezen voor een sangria. Dit frisse drankje is prima te combineren met een barbecue en is ook nog makkelijk zelf te maken.

Ontdek meer heerlijke gerechten op mannenblog mensgoodlife.