creatieve-gerechten-met-aardappelen
creatieve-gerechten-met-aardappelen

Creatieve gerechten met aardappelen

Gekookt, gebakken of in de vorm van puree… Dit zijn klassieke bereidingswijzen van aardappelen, waar natuurlijk helemaal niks mis mee is. Maar soms is het tijd voor iets nieuws en met de ambachtelijke aardappelen kun je zoveel verschillende kanten op! Doe eens gek en ga voor een van onderstaande bereidingen.

Foto: Opperdoezer Ronde

Taart

Aardappelen gaan goed samen met allerlei ingrediënten, en je kunt er dan ook de leukste aardappeltaarten mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie met pastinaak, peer en geitenkaas? Of liever met tomaat en spek?

Samosa

Samosa’s kennen we als snack, voor- of bijgerecht uit de Indische en Pakistaanse keuken. Met de vulling kun je alle kanten op, zolang er maar aardappel in verwerkt zit. Probeer zeker de varianten met erwten, aardappelen en koriander eens uit.

Samosa – Triangle shape fried / baked pastry with savoury filling, popular Indian Tea Time snacks, served with green chutney, tomato ketchup

Pancakes

De bananenpancakes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van de hippe menukaarten. De aardappelpannenkoeken zien we daarentegen maar amper terug. Toch is de smaak van deze laatste zeker de moeite waard. Voor aardappelpannenkoeken met limoenroom kun je mening mens wakker maken ;). 

Gevulde aardappelen

Naast de gevulde paprika, aubergine of courgette, kun je ook je aardappel vullen. Gebruik hier restjes voor of creëer een waar kunstwerk. Inspiratie nodig? Een gevulde aardappel met spinazie en ei of een gevulde aardappel met garnalen en dille doen het vaak goed!

Doe eens wat anders met je aardappelen, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.