De lekkerste drop sinds 1900
De lekkerste drop sinds 1900

De lekkerste drop sinds 1900

Als we het hebben over typisch Hollandse lekkernijen, dan hebben we het onder andere over drop. We kennen ze in allerlei vormen en smaken en we worden keer op keer weer verrast met onverwachts lekkere combinaties. Zo zijn de recepten van huisarts dr. Meenk de basis voor de dropjes die wij nu kennen van het merk MEENK. Ze bestaan al sinds 1900 en leveren nog steeds, misschien wel, de lekkerste drop van Nederland en dat allemaal vanuit het oud-Hollandse stadje Winschoten.

Een merk met geschiedenis

MEENK, opgericht in de vroege 1800s door huisarts J.B. Meenk, begon als medicijnproducent en evolueerde in de jaren 1920 tot een zoetwarenfabriek, waar de switch naar natuurlijke ingrediënten tijdens WOII leidde tot de heerlijke dropjes van nu. Sinds de jaren ’20 wordt MEENK beheerd door de familie Van Vliet, die zich inzet voor kwaliteit, lokale grondstoffen en traditionele productiemethoden. Ze hebben van Hollandse drop een luxe ervaring gemaakt, waarbij ze geloven dat genieten van zoetigheden een ware kunst is. MEENK’s dropexperts zorgen voor unieke, hoogwaardige dropjes met ambachtelijke precisie. Een eeuwenoud verhaal van smaak en vakmanschap, nu te vinden in lokale winkels.

Wat een luxe (cadeau)

Van dat simpele dropje weet MEENK een luxe beleving te maken. Waar je drop als geschenk in eerste instantie misschien niet overweegt, doe je dat na het zien van het assortiment van MEENK wel. Of je nu iets zoekt voor een verjaardag, voor onder de boom, voor een jubileum of voor jezelf; met de cadeauverpakkingen van MEENK zit je altijd goed. Kwaliteit en luxe zijn kenmerkend voor de producten; alles is zorgvuldig samengesteld en die luxe dropbelevenis wordt je gegarandeerd. In het assortiment vind je enerzijds cadeauverpakkingen in allerlei maten en anderzijds een heuse dropproeverij. Alles is in ieder geval geschikt voor jong en oud, voor zowel de kleine als de grote snoeper.

luxe-drop-meenk

Cadeauverpakkingen

Bij een MEENK cadeauverpakking moet je denken aan een 2-luiks, 3-luiks of 4-luiks verpakking. De kleine snoepers kunnen gaan voor een 2-luiks verpakking met 2 verschillende smaakcombinatie mogelijkheden zoals Peperdrop & Salmiak Truffels. Wat betreft de 3-luiks verpakking kun je bijvoorbeeld gaan voor de “Ik hou van Holland”-mix, wat natuurlijk ook een perfecte souvenir voor toeristen kan zijn. De dropjes in de 4-luiks verpakking zijn tenslotte de perfecte mix van het lekkere MEENK-dropassortiment.

Een dropproeverij

Vergeet de bier- en wijnproeverijen en ga deze keer voor een dropproeverij! Geen dropje tussendoor maar een echt feestje vol luxe en kwaliteit. In deze proeverij vind je 8 verschillende dropjes zoals zoet, gesuikerd en gevuld tot zout massief. Of je er nu voor gaat op kantoor, met vrienden of lekker thuis op de bank; ieder moment is een dropproeverij moment.

Verwen jezelf met de lekkerste drop, enjoy goodlife!

Ontde meer lekker eten en drinken op de lifestyle community voor mannen mensgoodlife.