deze-wintergerechten-zijn-heel-lekker-en-snel-te-maken
deze-wintergerechten-zijn-heel-lekker-en-snel-te-maken

Deze wintergerechten zijn heel lekker en snel te maken

Het is weer volop winter en in dit seizoen hebben we net wat extra behoefte aan lekkere, stevige wintergerechten. Het is ideaal om voor deze maaltijden producten van het seizoen te gebruiken. Deze zijn beter geprijsd, volop te verkrijgen en ook nog eens beter van kwaliteit. Maar wat moeten we dan in de winter in onze boodschappentas doen?

[divider]Deze wintergerechten zijn heel lekker en snel te maken[/divider]

Stevige groenten zijn een kenmerk van de winter. Aardperen, pompoen en knolselderij zijn voorbeelden van deze winterse groenten. Ook de koolsoorten als boerenkool, rodekool en zuurkool zijn volop aanwezig. Als we aan de winter denken, dan denken we al gauw aan vullende stamppotten, warme soepen en comfort food zoals ovenschotels en stoofschotels. In deze goodlife lichten we drie lekkere wintergerechten uit die ook nog eens makkelijk te maken zijn.

#1 Penne met boerenkool

Boerenkool, een typische wintergroente, is lekker stevig en perfect voor in de bekende ovenschotels en stamppotten. Boerenkool is echter ook helemaal op haar plek in verschillende pasta’s. Met een Italiaanse twist aan de boerenkool kun je de lekkerste gerechten maken. Zo ook “Penne met boerenkool en Parmezaan”. Naast dat je de pasta kookt, bak je uitjes, knoflook en boerenkool in een pan (zorg wel dat de boerenkool haar lekkere bite behoudt). Kookroom erbij, citroenrasp- en snippers toevoegen en je hebt een heerlijk romige citroensaus gecreëerd. Parmezaan om het af te maken en… aan tafel! Je kunt deze pasta vegetarisch houden maar ook een lekkere Italiaanse worst toevoegen. Dan heb je boerenkool met worst, alleen dan anders.

#2 Romige paddenstoelensoep

Het paddenstoelenseizoen begint in de herfst, maar ze zijn minstens zo lekker in de winter. Van oesterzwammen tot portobello’s en de classic champignons, je kunt er alle kanten mee op. Zo kunnen we heerlijk genieten van een “romige paddenstoelensoep”. Wat ui en knoflook fruiten in olijfolie, verse tijm toevoegen, stukken paddenstoelen kort mee bakken, warme bouillon erbij, mascarpone erin en roeren. Tenslotte pureer je de soep glad en kun je hem mooi serveren.

#3 Ovenrisotto met prei

Er bestaan twee soorten prei, winterprei en zomerprei. De winterprei is dikker en steviger dan de zomervariant. De “ovenrisotto met prei” wordt gegaard in de oven waardoor je er eigenlijk helemaal geen omkijken naar hebt. Je voegt risottorijst toe aan de gefruite ui en bakt deze tot een glazige uitstraling van de rijst. Het geheel blus je af met witte wijn waarna je vervolgens bouillon toevoegt. Parmezaan erover en alles in de ovenschaal. Prei en geitenkaas on top en dan ongeveer een half uur in de oven. Smullen maar!

Heerlijke wintergerechten om lekker en makkelijk te smullen, enjoy goodlife!

[divider]Footage: @uitpalieneskeuken[/divider]

Vind meer voedselnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.