een-hamburger-zonder-vlees-proef-jij-het-verschil
een-hamburger-zonder-vlees-proef-jij-het-verschil

Een hamburger zonder vlees, proef jij het verschil?

Belegd op een broodje of niet, velen van ons likken hun vingers af bij een heerlijke hamburger. Voor het milieu is het echter belangrijk om onze vleesconsumptie te verminderen. De verschillende smaakvolle vleesalternatieven van tegenwoordig maken het, zelfs voor de die-hard vleeseter, mogelijk om minder of misschien wel geen vlees te eten.

Hamburger zonder vlees

Ook als echte vleesliefhebber kun je je vleesconsumptie dus verminderen. De smaak, het uiterlijk en de textuur van vleesvervangers is zo goed ontwikkeld. Dit maakt het erg lastig om dit “vlees” van echt te onderscheiden. Veel vleesvervangers worden gemaakt van soja en zijn vegan en plant-based. Een speciaal textureningsproces zorgt ervoor dat de textuur, bite en structuur aardig dicht bij die van een echt stukje vlees in de buurt komen. Heb je al eens een burger geprobeerd van Blue Butcher bijvoorbeeld? Heerlijk is ook het ‘gehakt’ wat je kunt gebruiken in pasta-gerechten.

The Blue Butcher
The Blue Butcher

Kweekvlees

Maar hoe zit het dan met een hamburger die gemaakt is van, nouja ham. Vlees en waar dan geen dier voor dood hoeft te gaan? Dat klinkt wel heel goed in de oren nietwaar? Maar het kan wel. Een burger uit het lab waarbij vlees gekweekt wordt. Zo kan je met één koe duizenden burgers maken. Kortom, kweekvlees is de toekomst.

Geniet van een heerlijke hamburger zonder vlees en draag tegelijkertijd je steentje bij aan een beter milieu, enjoy goodlife!

Ontdek meer voedselnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.