Een stoofgerecht om van te genieten met je gezin

Sommige mensen vinden het lastig om een heerlijk stoofgerecht te koken. Maar moeilijk hoeft het niet te zijn. Iedereen kan een heerlijk stoofgerecht maken, zolang je maar de juiste ingrediënten, een goed recept en een geschikte stoofpan in huis haalt. Met dit artikel helpen we je een handje, zodat je makkelijk en snel een heerlijke stoofmaaltijd bereidt voor jou en je gezin.

Stoofvlees, het meest populaire stoofgerecht van dit moment

Stoofgerechten kun je maken met kip, vis, vlees of enkel met groenten. Het meest populair is stoofvlees, in Nederland ook wel draadjesvlees genoemd. Vaak is het vlees afkomstig van de nek, de borst of de schouder van een koe. Het beste kun je kiezen voor de rundersukade of de runderriblap, een wat vetter stuk vlees. Een stoof moet namelijk lang op het vuur staan en dit vet zorgt dat het vlees lekker zacht blijft.

Tips voor zacht stoofvlees

Er zijn nog meerdere manieren om te zorgen dat je stoofgerecht niet taai of doorbakken is. Haal het vlees altijd ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast. Hierdoor ‘schrikt’ het niet wanneer je het gaat bakken. Laat vervolgens de boter in de pan goed heet worden, en bak beide zijdes goed bruin. Daarna draai je het vuur zachter en voeg je de uien toe. De bouillon voeg je ook het liefst warm toe, anders koelt het vlees af. De laatste, misschien wel belangrijkste tip, heb geduld en zet je vuur niet te hard!

Vegetarisch stoofgerecht

Eet jij, of iemand uit jouw gezin, vegetarisch? Een vegetarische stoofpot met bijvoorbeeld aubergine, paprika, ui, wortel, pompoen en krieltjes is ook ontzettend lekker! Het voordeel is bovendien dat deze wat minder lang hoeft te pruttelen. Maar een Marokaans recept met kikkererwten is ook een aanrader.

De koningin van de keuken

Stoofschotels maken wordt pas echt leuk wanneer je een perfect ontworpen braadpan van Le Creuset in huis haalt. Deze culinaire klassieker is al bijna een eeuw lang geliefd bij koks over de hele wereld. Hiermee kan je stoofschotels, gebraden vlees, soep en ovenschotels maken en je kunt er zelfs mee bakken. De iconsiche Le Creuset braadpan is de enige pan die je nodig hebt om smaakvolle maaltijden te maken waar je van gaat watertanden.

Le Creuset Azure collectie

Ontdek de nieuwe Azure collectie van Le Creuset, de marktleider op het gebied van stoofpannen. Alle pannen zijn voorzien van hoogwaardig emaille en gaan levenslang mee. Hiermee beleef je het grootste plezier je in jouw keuken en bereid je de allerlekkerste gerechten op tafel.

Lees meer over de heerlijkste gerechten en dranken op lifestyle voor mannen blog mensgoodlife.

Foto: Le Creuset