Ga oldskool met die barbecue
nd3000

Ga oldskool met die barbecue

Ga oldskool met die barbecue en bak als een echte man de lekkerste stukken vlees! Ja je hoort het goed, na je werk laat jij het gasfornuis en de inductieplaat uit staan en gooi jij de kolen op het vuur.

Zet de barbecue maar aan

Of nu de zon schijnt of het regent, die barbecue gaat voorlopig nog niet in de schuur. Nodig vanavond nog je vrienden uit en gooi het lekkerste vlees dat je maar kan vinden op jouw barbecue. Wat, heb je er nog geen of is die van jou stuk.. ik weet niet hoe je dat voor elkaar krijgt.. maar in dat geval ga je gelijk een nieuwe halen. Je wilt je partner toch niet onthouden van een lekker stuk vlees?

Geheim recept: Sushi Meat Roll

Exclusief aan onze mensgoodlife lezers delen we het geheime recept van Chef-kok Hans; “Sushi Meat Roll”. Jawel, een “Sushi” maar dan voor échte mannen en ja je vriendin vindt hem ook lekker want welke vrouw houdt nou niet van sushi?

Ingrediënten: 10 plakjes bacon, 250 gram half om half gehakt,  2 plakjes kaas, 1 rode ui, speciale Pinchitos-kruiden uit Spanje (die moet je maar even importeren) en dan een beetje peper en zout. Goed voor één rol. Maar geloof me daar zitten jij en je vriendin, als je er ook wat konijnenvoer bij doet, zeker vol van.

Bereiding: Leg de plakjes bacon op je sushi-matje (leen deze even van je vriendin), leg daar het gekruide gemende gehakt over met daarbovenop 2 plakjes kaas. Rol nu voorzichtig het geheel op net zoals een sushi rol. Nu is je barbecue aan de beurt, maar die stond al aan toch? Zorg ervoor dat hij goed warm is (180 graden) en leg de sushi rol op een stuk aluminiumfolie op de barbecue. Na ongeveer 25 tot 30 minuten garen smeer je de rol nog even in met bbq saus en bak je hem nog eens 10 minuten. Hierna roep jij je vriendin aan tafel, snijd je de rol in schijfjes en smullen maar. Beetje salade en stokbrood erbij en die barbecue gaat nooit meer weg.

barbecue sushi meat roll

Gezond barbecuen

Ja het kan, gezond barbecuen. Want stel dat je na een week lang full-time barbecuen ook iets gezonder wil eten, hebben we de oplossing voor je gevonden. Zo kies je bijvoorbeeld eerder voor mager vlees, vis en groente. Een lekker gebakken stuk paprika of een zalm in aluminium folie is minstens zo onweerstaanbaar als een hamburger. Groentespiezen zijn ook altijd lekker, doe een prikker met paprika, ui, champignons en tomaat of zelfs een stuk ananas op de barbecue en genieten maar.

Om ervoor te zorgen dat je niet stiekem volstopt met stokbrood en friet tijdens het wachten, raden we een bak vol komkommers en wortels aan. Een verantwoorde snack waar je niet dik van wordt. En wat de sauzen betreft, maak een lekkere yoghurtsaus met wat ketchup erin. Een verantwoorde saus waar je niet zo dik van wordt als mayonaise. Water met een citroentje doet het ook goed als drink.

Dit alles compenseert natuurlijk die heerlijke “Sushi Meat Roll” van Hans, maar ach af en toe buffelen mag ook. Upgrade je tuin vandaag nog met een barbecue en eat like a man! Enjoy Goodlife.

Ontdek meer barbecue recepten op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.