COBB-KOOKSYSTEEM
Cobb

Het geweldige kooksysteem van Cobb

Het is prachtig weer in Nederland. Wanneer de zon haar behaaglijke warme stralen op ons schijnt levert dit de ideale omstandigheden om buiten te genieten van een heerlijke barbecue. Barbecuen? Dat doen wij het liefst in gezelschap van vrienden en familie. En samen met het geweldige kooksysteem van Cobb kan de avond niet meer stuk.
[divider]Kooksysteem van Cobb[/divider]

Over Cobb

Het idee van de Cobb is ontstaan als veilig kooksysteem voor bewoners van afgelegen gebieden in Zuid-Afrika. In deze regio’s is geen elektriciteit en dus was er behoefte aan een goed alternatief. Cobb bood hen de mogelijkheid om in een droge omgeving op een veilige manier te koken op vuur. De brandstof hiervoor? Dat waren gedroogde maïskolven, ofwel Corn-cobbs. Daaraan dankt de Cobb zijn naam! Het succes van Cobb ging rond als een ‘lopend vuurtje’ en al snel waren er wereldwijd enthousiaste gebruikers. Het model is inmiddels verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Hierdoor kunnen wij op een veilige en praktische manier overal grillen, bakken, braden, wokken én zelfs roken.

Er zijn meerdere Cobb-varianten beschikbaar. Wij hebben met veel plezier de Cobb Premier mogen testen. Onze leuke ervaringen, voorzien van praktische informatie lees je hieronder.

Cobb Premier

Cobb premierDe Cobb Premier is het basismodel in de Cobb serie. De mantel is gemaakt van roestvast staal, wat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Met het basismodel wordt een praktische handleiding aangeleverd. De installatie van het kooksysteem is heel eenvoudig.
Om de Cobb Premier in elkaar te zetten krijg je een aantal onderdelen aangeleverd.

Dit pakket bestaat uit:
Deksel: roestvast staal met vuurvaste knop
Basisplaat: eenvoudig te reinigen met gaatjes voor vetafvoer
Brikettenmandje: voor de Cobble Stone of losse briketjes
RVS Kom: opvang van overtollig vet
Mantel: wordt niet heet tijdens gebruik

Het basismodel is verkrijgbaar in een tweetal uitvoeringen, de Cobb Premier en de Cobb Pro. Alleen het uiterlijk verschilt. De bouw, werking, veiligheid en gemak zijn identiek. Kies je voor de Cobb Pro? Dan heb je keuze uit zes kleuren. Genoeg opties dus om een Cobb geheel naar jouw smaak te selecteren.

Het gebruik van de Cobb

Het kooksysteem van Cobb is zeer gemakkelijk in gebruik. Bijzonder aan de Cobb is dat de onderkant niet heet wordt. Je kunt deze dus overal op neerzetten. De modellen zijn compact en dus eenvoudig mee te nemen. Koken is nog nooit zo makkelijk en divers geweest. Zet hem neer waar je maar wilt. Op je houten tuintafel, een picknickkleed of het dek van je zeilboot. Wij hebben (lekker standaard) achterin de tuin gezeten ;-)!

Nadat wij de Cobb in een tweetal minuten in elkaar hebben gezet, kon de barbecue pret beginnen. Het voorwerk (groentes, vlees en hapjes voorbereiden) hadden wij al eerder op de dag gedaan. Met de Cobble Stone, welke je in het briket plaatst, hebben wij de Cobb binnen 3 minuten op temperatuur. De Cobble Stones bevatten aanmaakvloeistof, je hebt dus geen aanmaakblokjes nodig. Wij waren van plan om lekker lang te tafelen dus hebben wij twee Clobble Stones gebruikt. Eentje is al genoeg voor twee uur aan kookplezier!

cobb-bakplaat

Nog wat specificaties

Met het handige kooksysteem van Cobb geniet je van een grill oppervlakte van 30cm. Genoeg ruimte dus om het nodige vlees, vis en groente op te plaatsen. De barbecue is een lichtgewicht van slechts 4kg. Eenvoudig mee te nemen dus. Het model is compact, slechts 32,5cm hoog  (17,5cm zonder deksel). Het kooksysteem van Cobb leent zich om met twee tot vier personen heerlijk te eten!

Meer variaties

De Cobb komt in meerdere variaties. De Premier en Pro hebben wij reeds toegelicht. Wij kiezen voor de Premier en Pro wanneer je voorkeur uitgaat naar een model wat compact is en weinig ruimte in beslag neemt. Ideaal voor op vakantie of voor op de boot. Ben je vaak in grotere gezelschappen, dan is er voor jou de Cobb Supreme. Dit is het grotere broertje van de Premier en stelt je in de gelegenheid om te barbecuen voor vijf tot tien personen. Ben je een liefhebber van koken op gas? Dan special voor jou de Cobb Premier Gas. Voorzien van een Gas adapter kit regel jij tijdens het koken gemakkelijk de temperatuur.

Handige accessoires

Last but not least. Cobb heeft een breed assortiment van handige accessoires beschikbaar. Je kunt hiermee je standaard Cobb pakket uitbreiden met onder andere een wok, bakplaat, pizzasteen en grillplaat. Maak je Cobb set dus compleet tot een all-in kooksysteem waarmee je werkelijk alles kunt maken! Daarnaast heb je keuze uit vele barbecue gereedschappen, draagtassen, briketten en kookboeken.

Lees meer over heerlijk eten en barbecuen op lifestyle platform mensgoodlife.